Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lietuviška bulvių sriuba su rūkyta mėsa

Ingredientai (4 asmenims):

  • 500 g rūkyto kumpio ar šoninės (galima naudoti ir rūkyto vištos krūtinėlės gabalėlį)
  • 1 kg bulvių
  • 2 morkos
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 lauro lapai
  • 4-5 juodieji pipirai (nebūtinai malti)
  • 1 šaukštas aliejaus (kepimui)
  • 1 šaukštelis druskos (pagal skonį)
  • 1 litro sultinio (galite naudoti ir vandens su sultinio kubeliu)
  • 2 šaukštai grietinės (patiekimui)
  • Šiek tiek šviežių krapų (patiekimui)

Paruošimo instrukcijos:

  1. Mėsos paruošimas:
    • Rūkyto kumpio ar šoninės gabalėlį supjaustykite mažais kubeliais. Jei naudojate kitą rūkyto tipo mėsą, taip pat ją supjaustykite mažais gabaliukais.
    • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite mėsą, kol ji taps traški ir gražiai apskrus. Tai suteiks sriubai papildomą skonį.
  2. Daržovių paruošimas:
    • Nulupkite ir supjaustykite bulves į mažus kubelius.
    • Morkas nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis arba smulkiai tarkuokite (pagal jūsų pageidavimus).
    • Svogūną taip pat smulkiai supjaustykite.
  3. Sriubos virimas:
    • Dideliame puode užvirkite sultinį (jei naudojate vandenį, įberkite sultinio kubelį).
    • Į sultinį įdėkite bulves, morkas ir svogūnus. Virkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės (apie 15–20 minučių).
    • Kai daržovės beveik išvirs, į sriubą įdėkite pakepintą rūkyta mėsą ir lauro lapus. Viską maišykite ir virkite dar apie 10–15 minučių, kad mėsa išskleistų savo skonį.
  4. Paskutiniai prisilietimai:
    • Jei reikia, sriubą pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
    • Kai sriuba bus paruošta, patiekite ją su šaukštu grietinės ir pabarstykite šviežiais krapais.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite, kad sriuba būtų dar sodresnė, galite įdėti kelis šaukštus grietinės ir prieš patiekdami ją gerai išmaišyti.
  • Kai kurios šeimos pridėdavo ir virtų kiaušinių, kurie puikiai dera prie šio patiekalo.

Patiekti su:

  • Šią sriubą tradiciškai patiekdavo su šviežiu ruginės duonos kepalu arba su šonine skrudintais riekelėmis.

Skonio atgaivinimas: ši sriuba buvo tikras hitas per žiemos vakarėlius, ypač po sunkių darbų laukuose ar po ilgos kelionės. Jos šiltas, rūkytos mėsos ir daržovių aromatas sušildydavo kūną ir sielą, o šis paprastas, bet sočius patiekalas prisimintas ir dabar gali sugrįžti į mūsų staliukus kaip sielos maistas.

Skanaus!

25

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *