Braškės yra skanios saldžios uogos, praturtintos vitaminais, skaidulomis ir antioksidantais. Ir jei vasarą tai yra gana paprasta, tada žiemą jūs turite jį gauti.
Patikimiausias būdas yra užšalimas, kuris išsaugo ne tik skonį, bet ir jo naudingas savybes. Tačiau jums reikia sugebėti tinkamai užšaldyti uogas, kad išvengtumėte nemalonių pasekmių. Ir tada jūs sužinosite, kaip tai padaryti.
Ingredientai užšaldyti braškių:
- Šviežios braškės – 2 kg;
- Cukrus pagal skonį.
Šaldytų braškių paruošimas:
Pirma, jums reikia plauti visas braškes po tekančiu vandeniu su sieto pagalba.
Būtina atsargiai nuplėšti ir plauti uogas, kad nebūtų įlenkta. Tada mes persidengiame braškes, atsikratydami pedunklių.
Mes pasirenkame geriausias uogas ir įdedame jas į konteinerius, paruoštus užšalimui, bet mes jų visiškai neužpildome, nes tada sirupas bus pilamas ten. Likusios uogos: neprinokusios, prinokusios arba per didelės – eikite kartu atskirame dubenyje.
Dabar plakkite maišytuvą į vienodą braškių masę, kuri mums netinka. Tada gautame sirupe galite pridėti cukraus, jei atrodo, kad sirupas nėra pakankamai saldus. Viskas sumaišoma, kol cukrus visiškai ištirps.

Gautas sirupas pilamas į konteinerius, į kuriuos uogos buvo paskirstytos anksčiau. Tai turėtų būti daroma tolygiai, kad kiekviena uoga būtų panardinta taip pat.

Mes valome šaldiklyje užpildytą siūlą su konteineriais.

Toks žiemos delikatesas puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam maistui. Ir tuo pačiu metu, šaldytos braškės puikiai padidins imunitetą žiemą.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

