Yra prielaida, kad pirmą kartą dešra buvo pradėta virti senovės Kinijoje. Išsaugoti kinų mėsininkų receptai, kurie nuotoliniu būdu priminė dešrelių ir dešrelių virimą.
Tačiau Europoje dešra buvo pradėta gaminti tik XVIII amžiuje. Vokietijoje mėsininkas nusprendė eksperimentuoti su kapota mėsa. Jis įdėjo smulkintą maltą kiaulieną ir jautieną į žarną ir kepė orkaitėje.
Mėsininkui patiko rezultatas, jis pradėjo tobulinti dešreles.
Dabar dešra tapo svarbia šventinio stalo ir pusryčių dalimi. Tačiau įsigytoje dešroje galite pamatyti daug skirtingų cheminių priedų. Galite sukurti skanią dešrą.
Namų dešrelių ingredientai:
- jautiena – 500 g;
- Kiauliena – 1,5 m;
- Kiauliena – 1500 g;
- vanduo – 250 ml;
- Kiaulienos krūtinėlė – 500 g;
- kvapni pipirai – 1⁄2 šaukštelio;
- nitrišo druska – 45 g;
- sausas česnakas – h. l.;
- Juodieji malti pipirai – h. l.
Namų dešros paruošimas:
Reikia supjaustyti kiaulieną, kiaulienos krūtinę ir jautieną į mažus gabalus. Mes praleidžiame šiuos komponentus per mėsmalę.
Maltoje mėsoje pilame juoduosius pipirus, sausus česnakus ir kvapnius pipirus, išmaišome. Mes supilame azoto druską į mėsos masę, sumaišome ir supilkite šaltą vandenį.
Sumaišykite maltą mėsą, kad pasiektumėte lipnią konsistenciją. Gauta masė yra padengta plokštele ir siunčiama į šaldytuvą 12 valandų.

Kiaulių žarną nuplaukite šiltame vandenyje, uždėkite ant dešros antgalio. Šis antgalis turi būti pritvirtintas prie mėsmalės.
Mes įdedame maltą mėsą į mėsmę, užpildykite kiaulieną tokiu būdu. Žarnyno kraštas turėtų būti gerai susietas su žaislais.

Nepamirškite užtepti dešros su kardu, kad jis nesudarytų oro pertekliaus. Mes uždedame dešrą ant grotelių, suteptą augaliniu aliejumi.
Kepkite dešrą orkaitėje 80 laipsnių temperatūroje apie 60 minučių. Po iš anksto nustatyto laiko turite įdėti vandens puodą po baru ir toliau kepti dešrą porą valandų.

Po virimo 5 minutes perkelkite dešrą į konteinerius su šaltu vandeniu. Mes nuvalome drėgmės perteklių iš dešrelių, pakabiname ant virvės ir paliekame šioje padėtyje 24 valandas.

Kaip rezultatas, mes turime nuoširdžią kvepiančią dešrą iš paprastų ingredientų. Jei pageidaujate, galite pridėti savo mėgstamų mėsos prieskonių.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

