Sausainiai yra vienas iš populiariausių desertų tipų. Jis perkamas ne tik valgyti su arbata ar sultimis. Kepenys gali tapti pyrago ar sūrio pyrago pagrindu.
Tačiau dabar gana sunku rasti skanių sausainių. Daugelis įmonių yra labai vidutiniškos šiame produkte. Todėl sausainiai iš pakuočių dažnai yra pasenę, ne kvapnūs ir su minimaliu įdaru.
Verta išmokti patiems paruošti slapukus įvairiems poreikiams. Mes parodysime algoritmą, skirtą paruošti paprastą universalų sausainį.
Sudedamosios dalys sausainiams:
- Miltai – 350 g;
- Cukrus – 130 g;
- Sviestas – 150 g;
- Kiaušinis – 2 vnt.;
- Vanilinis cukrus – 8 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Pienas – 60 ml;
- Sausos mielės – 1,5 a.š.
Slapukų ruošimas:
Dubenyje reikia sumaišyti šaukštą cukraus su mielėmis, supilti šiltą pieną į birių produktų. Mes ištirpiname sviestą, šiek tiek atvėsiname ir įpilame į mielių mišinį su kiaušiniais.
Sumaišykite ingredientus iki vienodumo, supilkite vanilinį cukrų, druską, persijoti miltus. Susijusi tešla turi būti padengta rankšluosčiu ir laikyti karštyje pusvalandį.
Tada tešla susukama į stačiakampį sluoksnį (storis aplink cm), pabarstykite cukrumi.
Mes pridedame sluoksnį per pusę, vėl pabarstome cukrumi ir vėl sulenkite.
Jis turėtų būti mažesnio dydžio kvadratas, kuris turi būti perkeltas į plonesnį sluoksnį. Pakartokite panašią procedūrą, įdėdami tešlą į mažesnį kvadratą.
Supilkite tešlą, pabarstykite cukrumi ir padalinkite į du stačiakampius. Kiekvienas stačiakampis yra padalintas į mažas dalis.

Įdėkite būsimus slapukus į partiją pergamente.

Kepti sausainius 180 laipsnių temperatūroje 18 minučių.

Tai skanus naminis sausainis su cukrumi. Jis gali būti naudojamas kaip pyrago, pyrago ar arbatos pagrindas.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

