Aš visada turiu kaimo šviežią varškę šaldiklyje, niekada nepirkau parduotuvėje. Šviežias varškė nevalgo mano namuose, bet kepiniai su dideliu malonumu. Šiandien aš pasidalinsiu su jumis mini ponsikos receptu, kurį išmokau iš savo močiutės, ir ji savo ruožtu iš savo motinos.
Aš naudoju, kaip jau sakiau, kaimo varškę, atšildau jį šaldytuve. Varškė neturėtų būti labai skysta ar sausa, aš minkysiu jį šakute ir tęsiu tešlą.
Šį kartą turėjau 500 gramų varškės, į jį įpilu 2 kiaušinių, ne visą arbatinį šaukštelį sodos, žiupsnelį druskos, 3 šaukštus cukraus. Aš viską sumaišau ir pradedu pridėti miltų į porcijas. Aš turėjau 9 šaukštus miltų su ne didele skaidre. Tešla neturi būti stipriai užkimšta miltais, ji turėtų prilipti prie rankų.
Norėdami suformuoti „sijos”, aš suvynioju rankas su augaliniu aliejumi ir nupešiu šiek tiek tešlos, sukite į kamuolį.
Dabar visi rutuliai turi būti suvynioti į manką, aš pasitikiu šiuo atveju mano pagrindiniam asistentui virtuvėje – dukrai. Ji puikiai dirba, ir aš vis dar turiu laiko pašalinti nešvarius indus nuo stalo.

Kai visi „skambučiai“ yra pasirengę pradėti savo kepimą.
Skrudinimui naudoju augalinį aliejų, kaitinu ant vidutinės ugnies. Aš kepu visas spurgas į jį iki auksinės spalvos.

Skrudinimas keletą dalių trunka apie 5-6 minutes.
Tai yra grožis

Sudedamosios dalys :
Varškė 500 gramų
Kiaušiniai 2 vnt
Soda 1 arbatinis šaukštelis (ne pilnas)
Cukrus 3 šaukštai
Druskos žiupsnelis
Miltai 9-12 šaukštai
Mantija 2-3 šaukštai
Ką jums patinka receptas? Ar jūs gaminsite?

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

