Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naminis kebabas – skonis, kuris gimsta tavo virtuvėje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kebabo skonis be greito maisto kompromisų

Kebabas daugeliui asocijuojasi su greitu maistu, tačiau jis gali būti ir sveikesnis, kokybiškesnis pasirinkimas, ypač jei gaminamas namuose. Savo virtuvėje galima kontroliuoti kiekvieną ingredientą – nuo mėsos pasirinkimo iki padažų ir daržovių šviežumo. Naminis kebabas leidžia derinti skonį su sveikata: mažiau riebalų, mažiau druskos, daugiau natūralių skonių. Be to, tai puikus pasirinkimas vakarienei su šeima ar draugais, kai norisi kažko sotaus, bet naminio.

Pagrindiniai ingredientai ir paruošimas

Kebabo esmė – gerai paruošta mėsa. Dažniausiai naudojama vištiena, jautiena ar kiauliena, supjaustyta juostelėmis ir marinuojama bent kelias valandas. Paprastas marinatas gali būti pagamintas iš alyvuogių aliejaus, jogurto, česnako, citrinos sulčių, druskos, pipirų ir prieskonių: kumino, rūkytos paprikos, kalendros. Mėsą galima kepti keptuvėje, orkaitėje arba ant grilio. Taip pat svarbi kebabo dalis – lavašas arba pitos duona. Į ją dedama kepta mėsa, šviežios daržovės – salotos, pomidorai, agurkai, svogūnai – ir pasirinktas padažas.

Padažai – kebabo sielos dalis

Naminis kebabas būtų nepilnas be skanių padažų. Tzatziki – gaivus jogurto, agurkų ir česnako padažas – puikiai tinka norint lengvesnio varianto. Mėgstantiems aštriau galima pasiruošti čili ar česnakinį majonezo padažą, o klasikinis tomatinis ar jogurtinis padažas su krapais suteiks kebabui pažįstamą skonį. Gamindami padažus patys, išvengsite paslėptų priedų, cukraus pertekliaus ar konservantų, kurių dažnai gausu pirktiniuose variantuose.

Kūrybiškumas lėkštėje – kebabo variacijos

Kebabą galima pritaikyti pagal savo skonį ir net mitybos režimą. Norint vegetariško varianto, mėsą galima pakeisti falafeliu, keptais avinžirniais ar net keptomis daržovėmis. Vietoj lavašo galima rinktis tortiliją, o norint lengvesnės versijos – kebabo ingredientus galima patiekti dubenyje kaip salotas. Tai leidžia paįvairinti kasdienę mitybą, įtraukti daugiau šviežių produktų ir kartu mėgautis mėgstamais skoniais. Naminis kebabas – tai patiekalas, kuris įkvepia kūrybai ir leidžia mėgautis maistu be jokių kompromisų.

60

Patiko? Pasidalink! Ačiū.