Sudedamosios dalys
- Miltai 500 gr.
- Pienas 3,2% 250 ml.
- Druska 0,5 a.š.
- Kiaulės-jautienos malti 600 gr.
- Svogūnai (dideli) 2 vnt.
- Ledo vanduo 150 ml.
- druska ir juodieji pipirai maltai mėsai
- augalinis aliejus kepimui
Žingsnis po žingsnio receptas
Pienas bandymui gali būti naudojamas kaip 3,2% ir 2,5% riebalų.
Piene įpilkite druskos ir išmaišykite, turite ištirpinti druską.
Aš maišau tešlą su maišytuvu.
Miltuose mes giliname ir pilame pieną su druska.
Supilkite ne visą pieną, nes visų miltų yra skirtingi ir sugeria drėgmę įvairiais būdais, todėl palikite 1/4 pieno ir, jei reikia, pridėti daugiau.
Visi 250 ml pieno paliko mane, o kartais dar daugiau išnyko.
Todėl sutelkite dėmesį į bandymo nuoseklumą.
Jis turi būti įtemptas.
Jei jis pasirodys labai įtemptas, įpilkite šiek tiek daugiau pieno.
Jei jis minkštas, įpilkite daugiau miltų.
Pakratykite tešlą, įdėkite jį į maišelį arba suvyniokite į maisto plėvelę ir palikite kambario temperatūroje 30 minučių.
Kol tešla ilsisi, galite paruošti maltą mėsą.
Kadangi jau buvau paruošta malti mėsą, svogūną sumalu iki tyrės konsistencijos, su maišytuvo pagalba, purkštuku – peiliais.
Į mėsą sudėti susmulkintus svogūnus, druską, juoduosius maltus pipirus.
– Maišykite.
Sudėti ledinį vandenį ir gerai išmaišyti maltą mėsą.
Jis turi būti skystas.
Štai kodėl chebureks užpildymas pasirodo sultingas. Malta mėsa yra paruošta.
Iš bandymo mes darome ilgą „dešrą” ir padaliname jį į dalis.
Kiek dalių skirstys, priklauso nuo to, kokio dydžio Chebureks turėsite.
Sovietmečiu Chebureks buvo ne daugiau kaip palmės.
Aš padalinu tešlą į 18 dalių.
Kiekvienas gabalas yra subtiliai valcuotas, įdėkite 2 stalus maltos mėsos ir uždenkite antrąją pusę.
Labai gerai sureguliuokite kraštus ir apipjaustykite figūrinį peilį.
Keptuvėje mes supilame tiek daug aliejaus, kad „Chebureks“ plauktų aliejuje ir keptų gilioje keptuvėje.
Aliejus yra gerai šildomas, jis turėtų būti 160-180 gr.
Chebureks kepa iš abiejų pusių, apie 1 minutę iš abiejų pusių.
Ir įdėkite paruoštus chebureks ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Chebureks kepa greitai, todėl jūs galite iš karto paskambinti savo namų ūkiui į stalą ir valgyti juos iš karto karšta, tik atsargiai, kad nebūtų sudeginti.
Kadangi viduje yra labai karštas sagys ir kai įkandote traškantį chebureką, pradeda išsilieti labai karštas sultinys.

Tai taip skanu… todėl jie valgomi labai greitai) Bon appetit!

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

