Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vaikai negalės atsitraukti nuo savo lėkščių: bulvių suktinukas su grybais ir vištiena

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sudedamosios dalys:

  • 200 g vištienos filė;
  • 250–300 g šviežių grybų, aš turiu pievagrybių;
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai;
  • 1 maža morka
  • 2 puodeliai miltų;
  • petražolės, krapai;
  • 7-8 vidutinės bulvės;
  • trys kiaušiniai (du tešlai, vienas – sutepimui);
  • šiek tiek augalinio aliejaus, druskos pagal skonį;
  • šaukštas sviesto;
  • kmynų sėklos, sezamo sėklos.

Paruošimas:

  1. Vištienos filė nuplaukite ir užvirinkite pasūdytame vandenyje.
  2. Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir užvirinkite.
  3. Kol kepa bulvės ir vištiena, paruoškime vyniotinio įdarą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, stambiai sutarkuokite morkas, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais grybus. Kepkite svogūną, morkas ir grybus augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
  4. Tuo tarpu vištiena paruošta. Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į svogūną, morkas ir grybus. Viską sumaišykite ir įberkite žolelių pagal skonį, druskos ir juodųjų pipirų. Įdaras paruoštas.
  5. Dabar gaminkime tešlą. Nusausinkite virtas bulves ir sutrinkite jas. Atskirkite dviejų kiaušinių baltymus nuo trynių ir lengvai išplakite juos mikseriu arba šluotele.
  6. Į bulves įdėkite gabalėlį sviesto ir trynius ir sutrinkite į vieną masę.
  7. Į bulves sudėkite kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite. Persijokite miltus ant stalo ir ant jų paskleiskite bulvių košę. Minkykite tešlą, kol ji nebelips prie rankų, bet bus minkšta.
  8. Pabarstykite silikoninį kilimėlį arba pergamentinį popierių miltais ir iškočiokite tešlą į maždaug 5 mm storio sluoksnį.
  9. Įdarą dėkite šiek tiek toliau nuo krašto. Dabar suimkite kilimėlio (arba popieriaus) kraštą, pakelkite jį ir palaipsniui susukite. Suspauskite kraštus.
  10. Padėkite ritinį ant kepimo skardos, išklotos silikoniniu kilimėliu (arba folija ar kepimo popieriumi, pateptu aliejumi).
  11. Išplakite likusį kiaušinį ir juo aptepkite bandelę. Jei norite, pabarstykite žiupsneliu kmynų arba sezamo sėklų – bet tai skonio reikalas.
  12. Įdėkite ritinį į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 30–40 minučių, kol gražiai apskrus.
  13. Patiekite supjaustytą griežinėliais.
Taip pat skaitykite:  Aš paimu 3 bulves, šiek tiek maltos mėsos ir skaniai pavakarieniauju per 10 minučių

Skanaus!

99

Patiko? Pasidalink! Ačiū.