Sudedamosios dalys:
- 200 g vištienos filė;
- 250–300 g šviežių grybų, aš turiu pievagrybių;
- 2 vidutinio dydžio svogūnai;
- 1 maža morka
- 2 puodeliai miltų;
- petražolės, krapai;
- 7-8 vidutinės bulvės;
- trys kiaušiniai (du tešlai, vienas – sutepimui);
- šiek tiek augalinio aliejaus, druskos pagal skonį;
- šaukštas sviesto;
- kmynų sėklos, sezamo sėklos.

Paruošimas:
- Vištienos filė nuplaukite ir užvirinkite pasūdytame vandenyje.
- Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir užvirinkite.
- Kol kepa bulvės ir vištiena, paruoškime vyniotinio įdarą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, stambiai sutarkuokite morkas, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais grybus. Kepkite svogūną, morkas ir grybus augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
- Tuo tarpu vištiena paruošta. Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į svogūną, morkas ir grybus. Viską sumaišykite ir įberkite žolelių pagal skonį, druskos ir juodųjų pipirų. Įdaras paruoštas.
- Dabar gaminkime tešlą. Nusausinkite virtas bulves ir sutrinkite jas. Atskirkite dviejų kiaušinių baltymus nuo trynių ir lengvai išplakite juos mikseriu arba šluotele.
- Į bulves įdėkite gabalėlį sviesto ir trynius ir sutrinkite į vieną masę.
- Į bulves sudėkite kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite. Persijokite miltus ant stalo ir ant jų paskleiskite bulvių košę. Minkykite tešlą, kol ji nebelips prie rankų, bet bus minkšta.
- Pabarstykite silikoninį kilimėlį arba pergamentinį popierių miltais ir iškočiokite tešlą į maždaug 5 mm storio sluoksnį.
- Įdarą dėkite šiek tiek toliau nuo krašto. Dabar suimkite kilimėlio (arba popieriaus) kraštą, pakelkite jį ir palaipsniui susukite. Suspauskite kraštus.
- Padėkite ritinį ant kepimo skardos, išklotos silikoniniu kilimėliu (arba folija ar kepimo popieriumi, pateptu aliejumi).
- Išplakite likusį kiaušinį ir juo aptepkite bandelę. Jei norite, pabarstykite žiupsneliu kmynų arba sezamo sėklų – bet tai skonio reikalas.
- Įdėkite ritinį į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 30–40 minučių, kol gražiai apskrus.
- Patiekite supjaustytą griežinėliais.
Skanaus!
99

Antanas Luknys – straipsnių kūrėjas ir žurnalistas, besidomintis visuomenės, kultūros ir aktualijų temomis. Mano tekstai pasižymi analitiniu požiūriu, sklandžiu stiliumi ir gebėjimu pateikti informaciją aiškiai bei įtaigiai.
