Traškūs agurkai su citrinų griežinėliais ir be acto gauna kvapnūs, skanūs, tik puikus užkandis bet kokiam šventiniam stalui.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- agurkai;
- 1-2 citrinos griežinėliai banke;
- saldžioji paprika, 1 vnt;
- krapų, krienų lapai;
- česnakai, 2 gvazdikėliai indelyje;
- 1 vnt. blaverijos lapas;
- pipiriniai žirniai po 5 vnt.;
- kvapnūs pipirai 3 vnt.
Dėl marinato būtina::
- vanduo, 1 l;
- druskos, 50 g;
- cukraus, 120 g;
- citrinų rūgštis, 1 a.š.

Paruošimo procesas
Mes plauname agurkus. Jei daržovės yra vangios, galite užpilti šaltą vandenį kelias valandas. Nupjaukite uodegas iš abiejų pusių.
Švariose skardinėse mes išdėliojame krapus ir visus likusius žalumynus, prieskonius.
Mes dedame tvirtus agurkus, citrinos griežinėlius, česnaką, pipirų gabaliukus.
Užpildykite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiais ir palikite 20 minučių.
Mes išleidžiame vandenį ir ištirpstame jame druska ir cukrus, citrinų rūgštis. Mes užvirsime, supilkite į skardines, pasukite dangtelius.
Apverskite bankus ir palikite atvėsti.

Konservavimas saugomas rūsyje arba sandėliuoje. Toks užkandis yra tiesiog tobulas, su lengvu, citrusiniu aromatu ir maloniu rūgštumu. Agurkai tinka tik patiekimui ir salotoms.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

