Kam permokėti pinigus už rinką ar sandėliuoti salotas, pagamintas iš kopūstų, jei namuose galite padaryti tokias traškias salotas tris kartus pigesnes ir daug skanesnes.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- kopūstai, 1,5 kg;
- Svogūnai ir saldžiosios paprikos, morkos, pomidorai po 500 g;
- augalinis aliejus, 200 ml;
- druskos, 50 g;
- cukrus, 100 g;
- acto valgymas 9%, 80 ml.
Paruošimo procesas
Kasuta plonai susmulkinama, supjaustoma svogūnu su plonais pusiau žiedais, saldžiaisiais pipirais – šiaudeliais, pomidorais su griežinėliais. Morkos trys ant didelės trintuvo arba Korėjos morkų.
Sumaišykite daržoves, druską ir pipirus pagal skonį, supilkite cukrų ir supilkite augalinį aliejų su actu. Išdėstymas yra gerai maišomas ir paliekama 40 minučių, periodiškai maišant.

Mes išdėliojame salotas stiklainiuose, šiek tiek trampame ir supilame sultis, uždengiame dangtelius.

Mes įdedame skardines ant rankšluosčio į puodą ir užpilame šiltą vandenį ant pečių.
Mes sterilizuojame nuo verdančio vandens keptuvėje 40 minučių, jei turite 500 g jab.
Pasukite dangtelius, apverskite ir uždenkite, kol visiškai atvės.

Mes saugome tokias salotas rūsyje ar sandėliuose.
Toks sūrus yra beveik klasikinis, tik čia kopūstai yra traškesni ir panašūs į šviežias salotas.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

