Šiame gėrime yra vitamino B1, vitamino B2, vitamino B6, vitamino B3, vitamino E, vitamino D, vitamino B12 ir vitamino A, kurie yra ypač svarbūs moters organizmui! Sužinokite receptą!

Avižų pienas yra gardus natūralus gėrimas, turintis daug savybių, kurios teikia didžiulę naudą sveikatai.
Avižų aliejus yra gausus vitaminų, mineralų ir maistinių medžiagų, greitai suteikia sotumo jausmą ir turi mažai kalorijų, todėl idealiai tinka įtraukti į savo mitybą, jei norite numesti kelis kilogramus.

Avižų pieno galite nusipirkti parduotuvėje, bet geriau jį pasigaminti namuose, taip gausite 100 % natūralaus pieno be chemikalų, dažiklių, kvapiųjų medžiagų ar konservantų.
Linų sėmenų pieną galite naudoti kaip ingredientą kituose receptuose, pavyzdžiui, blynuose, sausainiuose, bandelėse, pieno sriubose, košėse, kokteiliuose, kakavoje ir kt.
Galite pasaldinti medumi, įdėti cinamono, muskato riešuto, vanilės ir kitų žolelių bei prieskonių.
Šis pieno tipas turi keletą savybių, kurios teikia naudos sveikatai, kai žmogus įtraukia šį maistą į savo kasdienę mitybą.
- Sudėtyje yra skaidulų, todėl apsaugo nuo vidurių užkietėjimo
- Jis turi prisotinimo efektą.
- Tai natūralus gėrimas, kuriame gausu baltymų.
- Jame yra kalcio, geležies, fosforo, kalio, natrio, vario, omega-3 riebalų rūgščių ir magnio.
- Palaiko žarnyno florą
- Mažina blogojo cholesterolio kiekį
- Tai gali sumažinti stresą.
- Tai puikiai tinka diabetikams
- Geras pasirinkimas norint numesti svorio
Reikalingi ingredientai:
- 1 puodelis viso grūdo avižų
- 3 stiklinės vandens
- 2 arbatiniai šaukšteliai medaus
- 1/4 arbatinio šaukštelio jūros arba Himalajų druskos
- 1 valgomasis šaukštas kokosų aliejaus (jei norite tirštesnės pieno konsistencijos)
Avižas sudėkite į stiklainį vandens ir palikite mirkti per naktį, bet jei reikia greitai išvirti, galite naudoti avižinius dribsnius ir mirkyti juos bent 30 minučių.
Avižas ir vandenį sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Nukoškite.
Jei norite skystesnės konsistencijos, įpilkite vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
Supilkite pieną į stiklainį su dangteliu ir laikykite šaldytuve.
Jį galima pašildyti, jei norite atsigerti karšto gėrimo arba naudoti sausainiams ar pyragui kepti.
Avižų pieną šaldytuve galima laikyti 5 dienas.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.
