Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Štai kaip mielės veikia jūsų organizmą. Niekada nebūčiau galėjęs to įsivaizduoti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mielės yra „Trojos arklys“. Patekusios į organizmą, jos sukelia neįsivaizduojamus procesus, kurie yra itin žalingi jūsų sveikatai. Ir mes nekalbame apie natūralias mieles, kurios naudojamos girai ir gyvam alui gaminti. Ypač pavojingos yra sausos mielės , kurias šeimininkės mėgsta dėti į kepinius; tie patys substratai naudojami ir pirktinės duonos bei alaus gamyboje.

Patogu ir skanu nebūtinai reiškia sveika! Mielės, patekusios į organizmą kartu su šviežiai keptais produktais, praryja naudingąją skrandžio ir žarnyno mikroflorą. Štai kodėl daugelis žmonių po pyrago jaučia sunkumą skrandyje : miltiniai produktai ir taip sunkiai virškinami, o kartu su mielėmis sukelia virškinimo problemų.

Mielių poveikis organizmui

Fermentacijos procesas, vykstantis organizme suvalgius mielių, turi visą eilę neigiamų pasekmių. Greitas smegenų ir kūno nuovargis, sumažėjęs imunitetas, miego sutrikimai ir sumažėjęs atsparumas infekcijoms – visa tai iš karto pastebima žmonėms, turintiems polinkį į mielių produktus.

Vokiečių mokslininkai mano, kad fermentacijos procesai gali paveikti vėžio ląstelių vystymąsi ir augimą žmogaus organizme. Tai pademonstravo Kelno universiteto profesorius Hermannas Wolffas, 37 mėnesius auginęs piktybinį naviką mėgintuvėlyje su mielių tirpalu. Vos per savaitę navikas patrigubėjo, tačiau vos tik mielių tirpalas buvo pašalintas, jis išnyko!

Mielių fermentacija yra išties siaubingas procesas. Jai vykstant kūne, diafragma nustoja vibruoti, užima priverstinę padėtį, o apatinės plaučių skiltys suspaudžiamos.

Dėl per didelio dujų susidarymo užsikemša visi virškinimo organai, o tulžies pūslė dažnai palieka savo guolį, keisdama formą. Fermentacija taip pat sukelia sąstingį apatinėse galūnėse, dubenyje ir galvoje.

Dėl to atsiranda venų varikozė, susidaro kraujo krešuliai, trofinės opos ir dar labiau susilpnėja imuninė sistema. Mokslininkai mano, kad per didelis mielių vartojimas sukelia įvairių tipų navikų vystymąsi ir rimtus viso organizmo veiklos sutrikimus.

Taip pat skaitykite:  Štai kaip jūsų buto numeris veikia jūsų gyvenimą!

Tiesiog apribokite mielių vartojimą ir pasijusite geriau! Fermentacija nepadaro jūsų sveikesnių, todėl nustokite būti mielių veisimosi vieta. Sumažinkite kepinių, ypač šviežių, vartojimą ir venkite pigaus alaus bei vyno – tai taps taisykle.

Be to, yra daugybė tešlos receptų be mielių, tad kodėl gi jų nepabandžius tokiu būdu? Pasidalinkite mielių keliamais pavojais su draugais ir pradžiuginkite juos!

403

Patiko? Pasidalink! Ačiū.