Įvairių šalių tradicijų pyragai užima toli nuo paskutinės svarbios vietos. Kepimas visada buvo vienas iš pagrindinių žmonijos vystymosi bruožų. Pagal skirtingų tautų receptus, galite suprasti, kaip progresyvūs žmonės yra tam tikroje šalyje.
Pyragai buvo sukurti iš įvairių rūšių miltų, su skirtingais įdarais. Rytuose pyragaičiai buvo ruošiami karštu smėliu, tarp rytinių slavų krosnyse, europiečių orkaitėje ir kituose induose.
Dabar pyragų paruošimas yra mažiau jautrus. Jums nereikia praleisti daug laiko gaminti. Mes kalbėsime apie tai, kaip paruošti užpildymo pyragą su žuvimi.
Žuvies pyrago bandymo sudedamosios dalys:
- grietinė – 250 g;
- majonezas – 250 g;
- kiaušiniai – 3 vnt.;
- druska – žiupsnelis;
- kepimo milteliai – 10 g;
- Miltai – 200 g.
Sudedamosios dalys iš užpildymo:
- konservuotų žuvų – 200 g;
- bulvės – 3 vnt.;
- druska – žiupsnelis;
- Svogūnai yra svogūnai – vnt.
Sutepimo ingredientai:
- trynys – vnt.;
- Pienas – šv. l.
Žuvies pyrago paruošimas:
Įmaišyti vieną talpyklę majonezą, grietinę, kiaušinius ir druską. Miltai yra sujungti su kepimo milteliais ir sietais į rūgštaus-mainenesio mišinį, sumaišyti tešlą.
Iš konservuotų žuvų reikia pašalinti skystį, sumalti į žuvies dubenį su gemalu, naudojant mažus transplantacijos inkarus. Į žuvies mišinį užpilkite šiek tiek druskos, išmaišykite.
Bulvės nulupamos, patrinkite ant didelės trintuvės ir išspaudžiamos iš skysčio pertekliaus. Sutepkite kepimo formą augaliniu aliejumi, supilkite 1⁄2 tešlos.
Mes uždedame bulvių masę ir žuvies įdarą ant tešlos. Mes užpilame, kad užpildytume bandymo likučius, tolygiai pasiskirsčiusius ant paviršiaus.

Pyrago viršų sutepa trynio ir pieno mišiniu. Kepame pyragą 180 laipsnių 50 minučių.


Jei norite, prieš kepdami galite pabarstyti viršų su sezamu. Pasirodo, puikus pyragas, kuriam nereikia ilgai pakeisti bandymo.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

