Apie pyragų paruošimą žmonija žino gana daug informacijos. Mes kruopščiai ištyrėme tešlos, įdaro ir kitų kepimo gudrybių tipus. Tačiau, atsižvelgiant į žinias, įgytas virimo srityje, ne visada ir ne visi gauna sodrus ir skanus pyragai. Kokia yra nesėkmingo kepimo priežastis?
Tikriausiai į kepimo pyragus reikėtų kreiptis su ypatinga nuotaika. Piketai nemėgsta, kai jie yra paruošti blogos nuotaikos ir „miega savo rankovę”.
Pabandykime virti namuose su kiaušiniais, sūriu ir žaliaisiais svogūnais.
Pyragų su kiaušiniu ir svogūnais bandymo sudedamosios dalys:
- Kefyras – 200 ml;
- Kiaušinis – vnt.;
- Soda – 0,5 šaukštelio;
- Druska – h.l.;
- Cukrus – 2 šaukštai. l.;
- Miltai – 350 g.
Sudedamosios dalys įdarui:
- Virtas kiaušinis – 4 vnt.;
- Žalieji svogūnai – ryšulys;
- Sūris – 100 g;
- Pipirai malti juoda – žiupsnelis;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.
Pyragų, turinčių kiaušinį ir svogūnų, paruošimas:
Dubenyje su kefyru sujungiame soda, tikimės, kad ingredientai reaguos vienas su kitu. Mes sulaužome į kefyrą kiaušinį, supilkite druską ir cukrų, sumaišykite.
Mes sijojame kefyro miltus, sumaišykite su rankomis elastinga ir ne lipni tešla. Paliekame tešlą po dangčiu 20 minučių.
Šiuo metu supjaustykite nedideliu sūrio kubeliu ir virtais kiaušiniais, supjaustykite žaliuosius svogūnus. Sumaišome susmulkintus komponentus viename inde, pabarstykite druska pagal skonį ir juoduosius pipirus.

Įpilti įdarą įpilkite augalinio aliejaus, gerai sumaišykite. Tešla padalinta į 8 identiškus kolobus, sutepkite augaliniu aliejumi.

Mes suformuojame storas tortilijas rankomis, kur perkeliame įdarą. Mes surenkame tortilijų kraštus maišelyje su įdaru viduje, šiek tiek suplokite pyragus.

Keptuvėje sušildome 100 ml augalinio aliejaus. Mes nuleidžiame pyragą karštame aliejuje, ant vidutinės ugnies kepame į auksinę plutą iš abiejų pusių.

Rekomenduojame periodiškai laistyti pyragus kepimui su sviestu.

Tikslūs pyragaičiai su sultingu įdaru ir plona tešla.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

