Kepta malta mėsa su kopūstais yra sultinga ir skani. Tokį patiekalą galima patiekti su virtomis jaunomis bulvėmis, salotomis.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- maltos, 450 g;
- kopūstai, 250 g;
- svogūnai ir kiaušinis 1 vnt.;
- sūris, 150 g;
- majonezas, 2 šaukštai;
- Žalumynai, druska, pipirai, augalinis aliejus.
Paruošimo procesas
Kopūstai yra labai plonai susmulkinti.
Svogūnai trys ant smulkios trakterio arba susmulkintos maišytuvo į tyrės būseną, sumaišykite su kopūstais.
Šioje masėje mes varome kiaušinį, įpilkite maltos mėsos, druskos. Pipirai ir įeikite į bet kokius prieskonius pagal skonį.
Sumaišykite su homogeniškumu.
Patarimas: įpilkite daugiau šviežių žalumynų, iš anksto sutraiškykite.
Suformuokite daug kotletų ir įdėkite juos į formą, suteptą aliejumi.

Uždenkite folija ir kepkite 40 minučių 200 laipsnių kampu.
Majonezas sumaišomas su tarkuotu sūriu, druska, pipirais, česnakais ir žalumynais pagal skonį.
Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, išdėliokite masę kiekvienam kotletui ir kepkite 10 minučių be folijos.

Labai sultingas, švelnus, patrauklus užkandis bet kokiam šalutiniam patiekalui pagal jūsų skonį ir salotas iš šviežių daržovių.


Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

