Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Greiti varškės keksiukai per 7 minutes

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai (10-12 keksiukų):

  • 250 g varškės (geriausia – šviežios, nelabai sausos)
  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai cukraus
  • 1 puodelis miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto (pasirinktinai)
  • 2 šaukštai aliejaus arba lydyto sviesto
  • 1/2 puodelio grietinės arba jogurto (pasirinktinai)
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimo instrukcijos:

  1. Tešlos paruošimas:
    • Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.
    • Į mišinį įdėkite varškę, aliejų (arba lydytą sviestą), vanilės ekstraktą ir grietinę (arba jogurtą), vėl išmaišykite.
    • Į šią masę suberkite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  2. Keksiukų formavimas:
    • Paruoštą tešlą dėkite į keksiukų formeles, užpildydami jas apie 2/3.
  3. Kepimas:
    • Kepti 180°C temperatūroje apie 15-20 minučių arba kol keksiukai taps auksinės spalvos ir iškepę (patikrinkite su šakute – ji turi išlikti sausa).
    • Jei naudojate silikonines formeles, kepimo laikas gali būti šiek tiek trumpesnis.
  4. Patiekimas:
    • Leiskite keksiukams atvėsti, o tada galite juos pabarstyti cukraus pudra arba patiekti su šiek tiek uogienės.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite, į tešlą galite įdėti šiek tiek tarkuoto citrinos žievelės ar cinamono, kad suteiktumėte papildomo skonio.
  • Puikiai tinka su šviežiais vaisiais arba uogomis, jei norite pyragėliams suteikti gaivumo.

Šie varškės keksiukai – puikus greitas ir skanus desertas ar užkandis, kurį galėsite pasigaminti per labai trumpą laiką! Skanaus!

67

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Taip pat skaitykite:  Šokoladinis avokadų mousse su braškėmis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *