Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Dilgėlių sriuba: kuo greičiau užsirašykite receptą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ankstyvas pavasaris – tai proga pasimėgauti gardžiomis sriubomis, pagamintomis iš neįprastų žalumynų. Nors jie yra laukiniai, jie dažnai naudojami gaminant maistą. Iš jų pagaminti patiekalai yra puikūs. Kuo greičiau užsirašykite šios vitaminų sriubos receptą, kad atkurtumėte savo kūną po žiemos. Ingredientų sąrašas paprastas:

  • 300 g dilgėlių;
  • 1 litras vandens arba daržovių sultinio;
  • 1 bulvė;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 lauro lapas;
  • druskos, pipirų.

Kad sriuba būtų skani, rekomenduojama vartoti šviežias dilgėles. Jas reikia kruopščiai nuplauti šaltu vandeniu, tada užpilti verdančiu vandeniu, kad pašalintų deginimo pojūtį, ir susmulkinti.

Įkaitinkite augalinį aliejų nedideliame puode, susmulkinkite svogūną ir jį pakepinkite. Sutarkuokite morkas ir sudėkite į troškintuvą. Kepkite kartu 3–4 minutes.

Bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Užpilkite vandeniu arba sultiniu ir palaukite, kol užvirs. Sudėkite lauro lapą, druską ir pipirus. Virkite 10–15 minučių, kol bulvės suminkštės. Dabar galite sudėti dilgėles ir smulkiai supjaustytą česnaką. Virkite 3–5 minutes. Tada išjunkite viryklę ir palikite pritraukti 5 minutes.

Sriuba gerai dera su grietine ir žolelėmis.

156

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Taip pat skaitykite:  Mediterranean Quinoa Bowl (Viduržemio jūros quinoa dubuo)