Prancūziška mėsa Prancūzijoje nėra išgalvota. Patiekalas yra prancūzų kilmės, nes šefas, kuris sukūrė šį patiekalą, yra prancūzas. Tačiau tokio tipo mėsos paruošimas buvo sukurtas mūsų šalyje. Iš pradžių mėsa prancūzų kalba buvo paruošta grafui Orlovui. Visame pasaulyje šis patiekalas vadinamas „Mėsos oreliu“.
Be veršienos ir kiaulienos, šis patiekalas taip pat buvo paruoštas iš žuvies ir vištienos. Tokia įvairovė buvo būtina norint išlaikyti teisingą grafiko mitybą.
Verta sužinoti daugiau apie tai, kaip virti žuvį prancūzų kalba.
Žuvies ingredientai prancūzų kalba:
- Žuvų filė – 400 g;
- Druska – 1⁄2 šaukštelio;
- Juodieji malti pipirai – 1/5 šaukštelio;
- Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai;
- Morkos – 2 vnt.;
- Svogūnai – 2 vnt.;
- Smetana – 2 šaukštai.;
- Sojų padažas – 2 šaukštai.;
- Garstyčios – h.l.;
- Sūris – 50 g.
Kepimo žuvis prancūzų kalba:
Filė turi būti supjaustyta į mažas porcijas. Kepimo forma yra sutepta alyvuogių aliejumi, išdėlioti žuvies gabaliukus į dugną.
Marinatui reikia sumaišyti grietinę su sojos padažu, garstyčiomis, juodaisiais maltais pipirais ir druska. Šis marinatas turi apimti visus žuvų gabalus.

Morkos sumalamos ant smulkios trintuvės, supjaustykite svogūnus mažu kubeliu. Keptuvėje su nedideliu aliejaus pridėjimu mes kepame morkas ir svogūnus iki minkštumo.
Iš daržovių masės, jums reikia padaryti viršutinį sluoksnį ant žuvies.

Ant grotelių iš anksto įkaitinti būtina patrinti sūrį. Ant daržovių sluoksnio uždėkite sūrio dangtelį.

Reikia kepti žuvį orkaitėje 180 laipsnių kampu pusvalandį.


Kaip šalutinis patiekalas, ryžiai ar bulvių košė puikiai tinka šiam patiekalui. Žuvies, daržovių ir sūrio derinys maloniai nustebins svečius.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

