Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Cukinijų ikrai žiemai: geriausias receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijų ikrai yra naminio maisto klasika. Jie skanūs, minkšti, universalūs ir gerai išsilaiko žiemą. Juos lengva paruošti, o ingredientai visada po ranka.

Jums reikės:

  • cukinijos – 3 kg
  • morkos – 1 kg
  • svogūnas – 1 kg
  • pomidorai arba pomidorų pasta – 1 kg (arba 250 g pastos)
  • aliejus – 200 ml
  • druska – 1,5 šaukšto.
  • cukrus – 100 g
  • actas 9% – 2 šaukštai.
  • juodieji pipirai – pagal skonį
  • paprika – 0,5 kg (nebūtina)

Pirmiausia reikia paruošti daržoves. Nulupkite ir išimkite cukinijas, sutarkuokite morkas stambia tarka, supjaustykite svogūną ir papriką kubeliais, sutrinkite pomidorus.

Pagrindiniai pasiruošimo etapai:

  • Kepkite svogūnus ir morkas iki auksinės rudos spalvos.
  • Sudėkite cukinijas ir troškinkite 20 minučių.
  • Įmaišykite pomidorus arba pastą ir troškinkite dar 40 minučių.
  • Masę suplakite trintuvu, įberkite druskos, pasaldinkite ir pipirų.
  • Supilkite actą ir troškinkite dar 10 minučių.

Karštus ikrus reikia nedelsiant sudėti į sterilius stiklainius ir susukti. Stiklainiai apverčiami aukštyn kojomis ir uždengiami antklode, kol visiškai atvės.

Naudingi patarimai:

  • obuolys arba česnako skiltelė suteiks subtilesnį skonį;
  • dėl aštrumo galite įdėti čili pipirų;
  • Su šviežiais pomidorais ikrai gaunasi švelnūs ir sultingi, o su pasta – tirštesni.
40

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Taip pat skaitykite:  Vakarienė su mėsa: nuo klasikos iki gurmaniško malonumo