Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Aš imu maltą mėsą ir virsiu sultingus ir skanius ritinius

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Toks populiarus patiekalas, kaip ritinys, atėjo pas mus prieš kelis šimtmečius iš Vakarų Europos virtuvės. Dėl daugybės virėjų eksperimentų šis patiekalas tapo labai populiarus.

Manoma, kad ritinys pasirodė Šveicarijoje, tačiau panašūs receptai egzistavo kitų šalių virtuvėse.

Ritinys beveik visada vertas šventinio stalo, galite sukurti tiek desertinius patiekalus, tiek mėsą, daržoves. Tik apie ruletės receptą iš maltos mėsos mes pasakysime.

Ingredientai ritiniams:

  • Liukas – 300 g;
  • Duona – 4 griežinėliai;
  • Pienas – 3 šaukštai. l.;
  • Garstyčios – 1 valgomasis šaukštas. l;
  • Kalendra – 1⁄4 šaukštelio;
  • Džiovinti česnakai – 1⁄2 šaukštelio;
  • Kiaušinis – 2 gabaliukai;
  • Šoninė – 200 g;
  • Druska – 1⁄2 šaukštelio;
  • Globular juodieji pipirai – 1⁄2 šaukštelio;
  • Žalia pagal skonį.

Ruletės paruošimas:

Duoną pamerkame piene. Po to, kai duona mirkoma, išspauskite skysčio perteklių ir klastingus trupinius maltoje mėsoje.

Mėsos masėje mes pridedame svogūnų, garstyčių, žalumynų, juodųjų maltų pipirų, druskos, kalendros, susmulkintų česnakų ir kiaušinių, visi kruopščiai išmaišykite.

Suformuokite pakankamai mažų mėsos kukulių. Kiekvienas kukulis yra suvyniotas į šoninės gabalėlį.

Ritiniai yra išdėstyti ant sagties, padengtos pergamentu. Kepame ritinius šildomoje orkaitėje iki 200 laipsnių 20 minučių. Kepimo metu būtina pasukti ritinius, kad jie būtų pažeminti iš visų pusių.

Taigi, ritiniai bus puikus širdingas užkandis šventei. Jei į mėsos ritinius įpilsite garnyrą, galite gauti visą patiekalą.

12

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Taip pat skaitykite:  Yra toks pyragas, nerealiai skanus ir labai paprastas