Patiekalas yra prabangus, šventinis, gražus. Žuvis bus sultinga, kvapni, su pikantiškomis natomis sūrio kailyje.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- skumbrė, 1 vnt;
- svogūnai, 3 vnt.;
- sūris, 50 g;
- majonezas, 0,5 v.š.;
- prieskoniai žuviai, druska pagal skonį.
Paruošimo procesas
Mes valome žuvį nuo visko, kas nereikalinga, nuplauta ir džiovinama popieriniais rankšluosčiais.
Patarimas: jūs negalite paimti skerdenos, bet gatava filė taip pat yra skanu.
Svogūnai supjaustomi pusiau žiedais.
Sūris trys ant trakterijos ir sumaišykite su majonezu ir prieskoniais, druska.
Kepimo formoje išdėliokite svogūnų sluoksnį ir ant viršaus uždėkite filė, galite pabarstyti citrinos, druskos ir pipirų sultis.
Sūrio masę uždėkite ant viršaus.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.

Patiekalas yra labai skanus. Sūrio kailyje galite pridėti žalumynų, pipirų mišinį – jis bus kvapnus ir aštrus.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

