Ši priemonė, galinti gydyti kasą, inkstus ir kepenis, yra prieskonis, dažnai naudojamas gaminant maistą. Tai pagrindinis ingredientas daugelyje troškinių ir įvairių patiekalų pagardų. Kalbame apie kalendrą – prieskonį, kuris puikiai tinka daugeliui negalavimų gydyti, o jo aromatas neabejotinas visur.

Šiame straipsnyje papasakosime, kaip panaudoti šį prieskonį, kad sukurtumėte lengvai paruošiamą vaistą, kuris padės išgydyti daugelį negalavimų.
Kalendros sudėtyje yra daug aliejaus, kuris naudingas virškinimo sistemai. Taigi, kalendros gali neutralizuoti perdirbtų maisto produktų rūgštingumą, kuris gali turėti didelės įtakos organizmui. Kalendrose taip pat yra daug maistinių medžiagų, mineralų ir vitaminų A, K, B, C ir E. Svarbiausi šio prieskonio privalumai:
Tai puikus diuretikas. Jis naudingas gydant praktiškai bet kokią inkstų problemą, pavyzdžiui, inkstų akmenligę. Jis stimuliuoja kepenų funkciją, gerindamas virškinimą. Jis gydo viduriavimą, nes veiksmingai naikina bakterijas ir infekcijas. Jis pašalina susikaupusius riebalus iš organizmo ir mažina cholesterolio kiekį. Jis gydo burnos opas, nes turi antimikrobinių ir antiseptinių savybių. Jis mažina cukraus kiekį kraujyje. Jis apsaugo nuo konjunktyvito. Jis gerina regėjimą ir apsaugo nuo akių ligų.
Jei ši informacija jums pasirodė įdomi, galite ja pasidalinti su draugais ir šeima.

Antanas Luknys – straipsnių kūrėjas ir žurnalistas, besidomintis visuomenės, kultūros ir aktualijų temomis. Mano tekstai pasižymi analitiniu požiūriu, sklandžiu stiliumi ir gebėjimu pateikti informaciją aiškiai bei įtaigiai.
