Salotos yra vienas iš seniausių patiekalų, kuriuos išrado žmonija. Istorikai ginčijasi, kada buvo sukurti pirmieji salotų receptai.
Patiekalai, panašūs į salotas, egzistavo Graikijoje, Romos imperijoje ir Egipte. Tikriausiai skirtingos tautos paruošė salotas atskirai viena nuo kitos.
Iš esmės salotos buvo patiekiamos didelėms atostogoms, kad imperatorių stalas būtų užpildytas maistu. Dabar daugelis užkandžių salotų atlieka tą pačią funkciją.
Suteikime jums užkandžių salotų virimo receptą – rožinis flamingas.
Salotų ingredientai „Pink flamingo”:
- virti runkeliai – 3 vnt.;
- Krabų lazdelės – 200 g;
- sūris – 120 g;
- virti kiaušiniai – 3 vnt.;
- majonezas – st. l.;
- Česnakas – 3 gvazdikėliai.
Salotų paruošimas „Pink flamingo”:
Sumaišykite trikatesines česnako skilteles ant mažų kandžių, sumaišykite su majonezu. Išvalykite runkelius nuo žievelės ir sumalkite ant didelių tarkos kandžių.
Nuimamas žiedas yra suteptas augaliniu aliejumi, ant dugno uždėkite runkelių masę, suteptą majonezo padažu. Sumaišykite smulkiai sūrį, išdėliokite 1⁄2 dalies su antruoju sluoksniu žiede, taip pat sutepkite majonezu.

Sumalkite ant didelės trintuvės išvalytus virtus kiaušinius, įdėkite kitą sluoksnį į žiedą, apdorotą padažu.

Supjaustykite krabų lazdeles su plonomis skersinėmis lėkštėmis, ant salotų viršaus uždėkite mansardą.
Mes sukuriame majonezo tinklelį ant krabų lazdelių sluoksnio, uždengiame sūrio dangteliu.

Iš salotų išimkite nuimamą žiedą.

Rezultatas yra paprastos užkandžių salotos, kurių sudėtyje yra mažiausiai ingredientų. Jūs galite papuošti salotas su kalendra arba petražolėmis.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

