Ar manote, kad iš „sausiausios“ maltos mėsos vien tik ant vištienos krūtinėlės neįmanoma paruošti sultingų kotletų? Tada tu tiesiog nebandei jų padaryti kaime. Esu tikras, kad peržiūrėję gatavo patiekalo nuotraukas, receptą išlaikysite žymėse.
Kotletus, bitus galima vadinti skirtingais būdais, tačiau šio patiekalo pavadinimas neturi įtakos skoniui. Sultingi, švelnūs, skanūs kotletai, tik susijaudinęs apetitas! Visa padažo paslaptis, kurioje yra baltojo miško grybai. Žinoma, jie gali būti pakeisti grybais, tačiau skonis nebus tas pats. Rudenį tik dėl šio recepto stengiuosi užšaldyti kuo daugiau borovetų.
Ką reikia iš produktų:
- Vištiena-600 g
- Grybai – 200g
- svogūnai-1 vnt +1
- grietinė-4 šaukštai
- vanduo – 100 ml
- Miltai-1 valgomasis šaukštas
- Kiaušinis-1 vnt
- Druska (Sal
- Juodieji judesio pipirai
- Džiovinti česnakai
- Sviestas – 30 g
- džiūvėsėliai – 2 šaukštai
Kaip gaminti maistą:
Sudėti svogūnų, kiaušinių ir džiūvėsėlių maltus svogūnus į maltą mėsą. Druska, pagardinkite pipirais ir džiovintais česnakais, gerai išmaišykite, nuplaukite

Forma iš smulkintų „kumpių“ ir sugriauna juos miltuose iš abiejų pusių, kepkite kepkite į auksinę plutą (nereikia leisti)

Nuplaukite grybus, supjaustykite mažais kubeliais, tada kepkite juos sviestu, supjaustykite mažas virves ir įdėkite kepti į grybus, pasiruoškite

Sudėti grietinę, šiek tiek vandens, jei norite, kad padažas būtų storesnis, grybų skrudinimo etape, supilti miltus, tada išpilti grietinę ir vandenį. Druska pagal skonį

Keptuvėje su padažu sudėkite skrudintus kotletus, uždenkite ir virkite ant lėtos ugnies 15 minučių.

Pabarstykite paruoštą patiekalą smulkiai pjaustytais žalumynais ir patiekite karštą prie stalo bet kokiam šoniniam patiekalui. Skaniausi tokie pyragaičiai derinami su bulvių koše

Noriu palinkėti jums malonaus apetito, geros nuotaikos ir virti su malonumu!

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

