Vasaros derliaus pradžioje labai svarbu valgyti daržoves iš savo sodo. Iš pradžių daržovės ir vaisiai visiškai suteikia savo vitaminus ir mineralus.
Tai lengva valgyti vaisius ir uogas nuolat. Tai saldūs vaisiai, kurie yra brangūs parduotuvėse. Tačiau daugelis ignoruoja daržoves iš lovų. Pavyzdžiui, ne visi auga ar valgo ridikėlius.
Šiame augale gausu skaidulų, B grupės vitaminų ir PP, kalio, kalcio ir magnio. Todėl verta įtraukti ridikėlius bent jau į jūsų mitybą. Mes jums papasakosime apie skanias salotas, kurios gaminamos iš ridikėlių ir tuno.
Salotų iš spindulio ir tuno sudedamosios dalys:
- ridikliai – 7 vnt.;
- juodieji pipirai – žiupsnelis;
- žalieji svogūnai – 2 plunksnos;
- druska – žiupsnelis;
- agurkas – pc.;
- virti kiaušiniai – 2 vnt.;
- tunas aliejuje – 70 g.
Redius ir tuno salotos paruošimas:
Iškirpkite ketvirtadalį žiedo ridikėlių, supjaustykite plonais agurkų ketvirčiais. Smulkiai susmulkinkite žalią svogūną, sujunkite jį su ridikėliais ir agurkais viename dubenyje.
Kiaušinius suvirinti kietai virti į pusę apskritimų. Siųskite kiaušinius į salotas kitiems ingredientams. Įpilkite tuno į aliejų, sūrus ir pabarstykite juodaisiais pipirais.
Salotų sudėtyje esančios sudedamosios dalys yra kruopščiai sumaišytos.

Šios salotos neturi būti užpildytos, nes tunas suteikia daržovių aliejų. Be juodųjų maltų pipirų, galite pridėti savo mėgstamų prieskonių į salotas.


Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

