Šarlotė su obuoliais yra sodrus, minkštas, šlapias. Jei pageidaujate, galite įvairinti aromatą, pridedant cinamono ar vanilino, citrinos žievelės.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- kefyras, 250 ml;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- cukrus, 200 g;
- soda, 0,5 šaukštelio;
- vanilinas pagal skonį;
- sviestas, 50 g;
- miltai, 330 g;
- Obuoliai, 2 – 3 vnt.
Paruošimo procesas
Mes ištirpstame sviestą.
Sumaišyti kiaušiniai su cukrumi ir vanilinu, plakti su mikseriu iki sodrios masės. Procesas turėtų trukti ne mažiau kaip 4 minutes.
Kefyre kambario temperatūroje, supilkite soda, sumaišykite.
Kiaušinių masėje supilkite kefyrą ir ištirpintą sviestą, išmaišykite.
Supilti į šventųjų šventuosius ir sumaišyti tešlą.
Forma sutepama sviesto gabalėliu ir supilama tešla.
Ant viršaus išdėliokite obuolių griežinėlius be žievės, pabarstykite cukrumi.

Mes kepame 180 laipsnių apie 40 – 50 minučių, pasiruošę patikrinti su krešalu.
Šaltas pyragas gali tiesiog miegoti su cukraus pudra arba sumaišyti jį su cinamonu.

Jei yra laiko ir noro, galite padaryti grietinę ir šokolado glazūrą – jie pridės aromato ir skonio pyragą, padarys jį labai gražiu ir patraukliu.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

