Pyragas yra labai sodrus ir oras: švelni sausainių tešla, impregnuota kvapnia abrikosų uogiene. Receptas gali būti naudojamas pyragams – sausainiai supjaustomi keliais pyragais ir impregnuoti grietinėle.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- kiaušiniai, 2 vnt;
- cukrus, 4 šaukštai;
- vanilinas;
- augalinis aliejus, 5 šaukštai;
- pienas, 5 šaukštai;
- miltai, 5 šaukštai;
- kepimo milteliai, 2 a.š.;
- Abrikosų uogienė.
Paruošimo procesas
Sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vanilinu pagal skonį, pertraukite masę su corolla arba maišytuvu.
Pieno infuzija, sumaišykite.
Įpilkite augalinio pieno, sumaišykite.
Siurbkite su blefu ir maišydami su corolla iki homogeniškumo.
Forma yra padengta pergamentu ir sutepkite aliejumi, pabarstykite miltais.
Užpilkite dalį bandymo.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.
Ant tešlos išdėliokite abrikosų uogienę nedideliu sluoksniu.
Ant viršaus supilame likusią tešlą ir siunčiame kepti dar 15 minučių.

Nuimkite formą, atvėsinkite pyragą ir sutepkite viršų uogiene.
Pyrago viršų apibarstykite smulkintais riešutais (erachis arba graikiniais riešutais).

Aš patiekiu tokį kvapnų ir subtilų pyragą arbatai. Jei yra laiko ir noro, galite plakti atvėsintą riebų kremą su cukraus pudra ir išdėstyti grietinėlę iš viršaus.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

