Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sultys, kurios naikina vėžio ląsteles, padeda sergant diabetu, gastritu ir netgi mažina kraujospūdį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš paprastųjų bulvių pagamintos sultys daugeliu atvejų yra net veiksmingesnės nei daugiau nei pusė šiuolaikiniame pasaulyje esančių vaistų.

Neįtikėtina, bet tai tiesa. Tai padeda mums sumažinti diabeto išsivystymo tikimybę, normalizuoti kraujospūdį ir taip pat gali padėti išvengti daugelio sunkių ligų, įskaitant vėžį.

Mūsų protėviai daug žinojo apie žalių bulvių naudingas savybes nuo pat pradžių, kai pradėjo jas valgyti, tačiau mūsų, regis, apsišvietusiame amžiuje dėl kažkokių priežasčių manome, kad bulves būtinai reikia virti arba kepti. Tačiau to daryti neverta dažnai, nes būtent žalios bulvės yra neįtikėtinai sveikas ir naudingas maistas.

Tačiau atminkite, kad kai kurias bulves, nesvarbu, kaip jas valgote, vis tiek reikia nulupti prieš valgant. Neprinokusios bulvės su žalia odele, taip pat bulvės, augančios virš žemės lygio, gali kelti pavojų žmonėms.

Pavojus slypi tame, kad tokiuose gumbuose ir vaisiuose yra daug solantoksino, kuris yra nuodingas žmogaus organizmui.

Tačiau net ir šiuos gumbus galima valgyti – jei pirmiausia nulupti. Šiuo metu specializuotuose leidiniuose galite rasti daugybę straipsnių apie gydomąsias bulvių sulčių savybes. Tarp šių straipsnių autorių yra ir dr. Johnas Lesingeris.

Džonas Lesindžeris tiki, kad šios sultys yra geriausias natūralus vaistas nuo gastrito, vienos iš populiariausių lėtinių ligų šiuo metu.

Taigi, Lesingeris pataria sergantiems gastritu reguliariai gerti 1 valgomąjį šaukštą šviežių bulvių sulčių, užgeriant nedideliu kiekiu vandens. Tai reikėtų daryti 30 minučių prieš pusryčius, pietus ir vakarienę.

Jis taip pat mano, kad išgėrus 50 mililitrų bulvių sulčių tuščiu skrandžiu, galima išvengti daugelio kitų skrandžio problemų. Tai reikėtų daryti 30 minučių prieš pietus ir vakarienę.

Japonijos Akitos medicinos universiteto profesoriaus dr. Kagamine tyrimai padėjo mokslininkams išskirti veikliąsias bulvių sulčių medžiagas. Nustatyta, kad šios medžiagos slopina navikų augimą laboratorinėse pelėse.

Taip pat skaitykite:  Sveiko žmogaus būdas: gyvenimo kelias į fizinę, psichologinę ir dvasinę gerovę

Savo tyrimų rezultatus mokslininkai iš viso pasaulio pristatė Tarptautiniame vėžio kongrese. Taip, tame garsiajame kongrese, kuris kasmet vyksta Vokietijoje.

Be to, šiuo metu tiriamas bulvėse esančių medžiagų poveikis širdies ir inkstų ligoms, širdies ir kraujagyslių sistemos ligoms, aukštam kraujospūdžiui, diabetui, juosmens skausmui, reumatui ir kt.

Ir net jei nesergate nė viena iš šių ligų, vis tiek turėtumėte pagalvoti apie bulvių sulčių arba žalių bulvių valgymą, kaip tai  puikus būdas sustiprinti imuninę sistemą.

Jei kasdienė veikla jus taip išvargino, kad nuolat jaučiatės kaip išspausta citrina,  rytais ir vakarais išgerkite vienos vidutinio dydžio bulvės sultis su pridėtomis morkomis ir obuoliais , ir netrukus prisiminsite, ką reiškia mėgautis gyvenimu – nes dabar turėsite pakankamai energijos viskam!

Taigi, bulvių sultys turi šiuos privalumus:

  • Gerina imunitetą
  • Padeda organizmui apsivalyti nuo toksinų
  • Gerina odos sveikatą
  • Padeda jūsų organizmui atsispirti vėžiui
  • Padeda gydyti gastritą ir kitas virškinimo sistemos problemas
  • Mažina cukraus kiekį kraujyje
  • Tai teigiamai veikia kepenis ir inkstus
  • Padeda išvengti širdies ir kraujagyslių sistemos ligų
  • Bulvių odelė padeda organizmui išvalyti toksinus ir turi daug maistinių medžiagų.

Taip, taip, teisingai išgirdote, bulvių odelėse, kurias paprastai iš karto išmetame į šiukšliadėžę, yra didžiulis kiekis naudingų medžiagų. Tarp šių medžiagų galima išskirti: vitaminą C, vitaminą B6, kalį, geležį, manganą, cinką, sveikuosius baltymus ir angliavandenius.

Tačiau atminkite, kad įprasti bulvių virimo būdai beveik neabejotinai sunaikina jose esantį vitaminą C. Tai gaila, nes 27 miligramai vitamino C, esančių vidutinio dydžio bulvėje, sudaro beveik 45 % rekomenduojamos šio vitamino paros normos.

Bulvės taip pat yra itin veiksminga priemonė tiems, kurie nori atsikratyti odos problemų. Bulvių sultys stangrina ir suteikia sveiką odą, padeda išvalyti spuogus ir užsikimšusias poras.

Taip pat skaitykite:  Sportas ir nauda gyvenimui

Dėl savo antiseptinių savybių bulvės padeda atsikratyti patogeninių bakterijų, kurios veikia mūsų odą, o didelis vitamino C ir krakmolo kiekis ją maitina ir padeda atitolinti raukšlių susidarymą.

Jums tereikia sutarkuoti bulvę ir naudoti ją kaip veido kaukę. Tai išvalys jūsų odą ir atkurs jos elastingumą. Bulvės taip pat gali padėti kovoti su celiulitu. Norėdami tai padaryti, perpjaukite bulvę per pusę ir viena iš pusių įtrinkite vietą, kur pradeda formuotis celiulitas.

Kaip pasigaminti naminių bulvių sulčių?

Tai labai paprasta. Pirmiausia nuplaukite bulves ir nupjaukite nuo odelės visus žalius plotus bei „akis“. Tada sutarkuokite bulves. Po to apvyniokite jas švaria plona šluoste ir išspauskite sultis. Arba galite tiesiog naudoti sulčiaspaudę.

Tačiau atminkite: visada gerkite tik šviežiai spaustas bulvių sultis; paruoštos sultys netrukus praranda daugumą savo naudingų savybių. Žinoma, niekas nesako, kad jas reikia gerti grynas – galite jas puikiai derinti su vaisiais ir daržovėmis pagal savo skonį. Tad nebijokite eksperimentuoti – įdėkite obuolių, citrinos sulčių ar net šaukštą medaus.

Knygos „Kelias į sveiką gyvenimo būdą: vėžys nėra mirties nuosprendis“ autorius yra garsus japonų budistų vienuolis Tomizava. Jis teigia, kad vos du puodeliai bulvių sulčių per dieną gali žymiai sumažinti vėžio ir kitų lėtinių ligų riziką.

65

Patiko? Pasidalink! Ačiū.