Su šiuo receptu visada gausite labiausiai sodrus ir minkštesni blynai, kurie yra labiau panašūs į spurgas. Kefyro tešla nesugeria, bet visiškai susigeria, todėl patiekalas nebus riebus.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
kefyras, 400 g;
cukrus, 2 šaukštai;
kiaušinis, 1 vnt;
pimping druska;
soda, 0,5 šaukštelio;
miltai, 280 g.
Paruošimo procesas
Svarbu: kefyras turi būti šiltas, o kiaušinį reikia iš anksto paimti iš šaldytuvo.. tada gausite sodrus
Mes sušildome keptuvę su augaliniu aliejumi.
Šiltame kefyre įpilkite druskos ir kiaušinio, sumaišykite.
Supilame į sietų miltų miltus ir išmaišo labai tirštą tešlą.
Dabar supilkite soda ir gerai sumaišykite masę.
Mes uždedame tešlą ant šaukšto šildomame aliejuje ir kepame blynus iš abiejų pusių į auksiškumą ant mažos ugnies.
Atvėsintus blynus galima apibarstyti cukraus pudra arba patiekti su grietine, tirpintu sviestu, medumi ar uogiene.

Jei turite rūgštų pieną – asis naminiai, jis taip pat puikiai tinka tokiems blynams.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

