Kiaulienos galvutė yra ne tik produktas, skirtas gaminti gėrimą, bet ir pagrindinis kito skanaus patiekalo komponentas – paštetas. Mes vis dar pridedame kiaulienos kepenėlių į mėsą ir gauname labai skanų ir kvapnų paštetą, kuris gali būti naudojamas net kaip pyragų ir pyragų įdaras.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- kiaulienos galvutė, 1 vnt;
- subservavimas, 2 – 3 kg;
- kiaulių kepenys, 2 kg;
- svogūnai, 5 vnt.;
- kiaušiniai, 5 vnt.;
- pipirai, 1 pakuotė;
- Druska, 0,3 – 0,5 g.
Paruošimo procesas
Kiaulienos galvutę porą valandų reikia pilti švariu, šaltu vandeniu.
Mes išleidžiame vandenį, galvos paviršius išvalomas aštriu peiliu iš purvo ir supjaustomas į kelias dalis, kad galva tilptų į puodą.
Mes gerai plauname, pilame vandenį ir virame kaip šalta – taip, kad mėsa nutoltų nuo kaulų.
Atskirkite mėsą, sumalkite mėsmale.
Taip pat sumalkite kepenis ir sumaišykite su mėsos malta mėsa.
Garbanos ir svogūnai taip pat susukti ir pridedami prie maltos mėsos, maišyti, druskos ir pipirų.
Patarimas: be pipirų, galite pridėti kitų prieskonių pagal savo skonį.
Mes nustatome masę švariuose stiklainiuose (po 500 g), uždengiame dangteliais.
Mes įdedame skardines į šaltą orkaitę, įjungiame 180 laipsnių temperatūrą.
Po to, kai užvirsime, paruošiame ją 5-6 valandoms.
Pasukite bankus, atvėsinkite ir padėkite į sandėlį ar rūsyje.

Toks ruošinys gali būti puikus priedas prie bet kokių patiekalų, blynų, pyragų, įdarų.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

