Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šis receptas sumušė visus rekordus. Sultingas kilimas iš vištienos orkaitėje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pirmą kartą pradėjo gaminti mėsos ritinius apie V a. Šią informaciją žmonija turi dėka kulinarijos knygos, kurią atrado archeologai senovės Romoje.

Po kurio laiko mėsos ritiniai pradėjo gerėti.

Šis patiekalas įgijo didžiulį populiarumą šaltose šalyse, kur patiekalų sotumas ir riebalų kiekis yra labai svarbūs. Todėl galite stebėti daug įdomių mėsos receptų Europos šalyse pagal Švedijos ir Suomijos tipą. Mūsų šalyje taip pat yra ritinių receptai.

Pavyzdžiui, verta pateikti vištienos ritinio orkaitėje receptą.

Sudedamosios dalys vištienos ritiniui:

  • Vištiena – 1400 g;
  • Gaud sūris – 150 g;
  • Teriaki padažas – 100 ml;
  • Svogūnai – 2 vnt.;
  • Imbiero šaknis – 20 g;
  • Provano žolės – t.l.;
  • Druska – t.l.;
  • Juodieji pipirai – 1⁄2 šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 50 g.

Vištienos ritinio paruošimas:

Iškirpkite vištienos skerdeną, pašalinkite kremzlę, odą ir į priekį. Mes taip pat atsikratome stuburo, krūtinės kaulų ir kitų dalykų.

Gautas sluoksnis iš vištienos yra padengtas celofenu ir sumuštas.

Atskirame puodelyje sumaišykite susmulkintą imbiero šaknį, Provanso žoleles, druską ir juoduosius pipirus.

Mes supilame teria padažą į prieskonių mišinį, sumaišykite.

Supjaustykite ketvirtadalį žiedų svogūnų, sudėkite lanką į dubenį su mėsa. Užpildykite mėsą padažu ir prieskoniais, po dangčio lapu, kad valandą marinuotų.

Tada uždėkite mėsą ant darbinio paviršiaus, padengto celofanu. Sūrį sumalkite ant grotelių, pabarstykite mėsos paviršių. Mes paverčiame mėsą į ritinį su oda ir žalia viduje, mes surišame specialius šaukštus.

Mes sutepame kepimo formą su augaliniu aliejumi, kepame vištienos ritinį 180 laipsnių 60 minučių.

Nepamirškite po virimo, kad atlaisvintumėte ritinį nuo patinimo.

Pasirodo, puikus patiekalas, dešros pakeitimas iš parduotuvės.

10

Patiko? Pasidalink! Ačiū.