Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Po tokio skanėsto jūsų orchidėjos aktyviai augs nepaprastai greitai ir gausiai žydės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tarp gausybės kambarinių gėlių ypač populiarios yra orchidėjos. Tai nestebina, nes šis kvapnus augalas gali džiuginti žiedais bet kuriuo metų laiku. Svarbiausia – suteikti savo žaliajam draugui šviesos, drėgmės ir, žinoma, papildomų maistinių medžiagų. Pavyzdžiui,  šiam paskutiniam aspektui puikiai tinka 
bulvių lupenų trąšos .

Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl kambarinius augalus reikėtų tręšti neįprastu tirpalu. Taip pat sužinosite, kaip iš bulvių lupenų pasigaminti paprastą trąšą.

Bulvių lupenų trąšos

Yra keletas priežasčių, kodėl  bulvių lupenos naudojamos kaip trąšos . Pirma, tai lengviausias ir pigiausias būdas. Antra, lupenos gali virškinti dirvožemyje esančias bakterijas. Taip išsaugomos visos dirvožemyje esančios maistinės medžiagos, kurias vėliau pasisavina šaknys.

Bulvių trąšas taip pat galima paruošti įvairiais būdais. Nesunkiai rasite sau patogiausią variantą. Beje, šios trąšos naudingos ne tik kambariniams augalams. Taigi, jei užsiimate sodininkyste, mūsų rekomendacijos gali būti naudingos.

Ką suteikia bulvių lupenų trąšos?

Bulvių lupenose gausu maistinių medžiagų, įskaitant gliukozę, askorbo rūgštį, organines rūgštis ir krakmolą. Jose taip pat yra mikroelementų, tokių kaip fosforas, fluoras, kalis ir magnis. Taigi, kokia šios natūralios trąšos nauda?

Pirma, tai  natūralus augalų maistinių medžiagų ir mineralų šaltinis. Antra, dėl žievelių trąšų kambariniai augalai augs greičiau. Šios trąšos padės pagerinti žydėjimą. Beje, bulvių žievelių užpilas tinka ne tik orchidėjoms. Ja taip pat galima tręšti žibuokles, kaktusus, fikusus ir kitus kambarinius augalus.

Kaip pasigaminti trąšų iš žievelių

Bulvių trąšoms paruošti reikės 3–6 bulvių lupenų ir 1 litro švaraus vandens. Nulupkite bulves ir smulkiai supjaustykite lupenas. Tada puode užvirinkite vandenį, sudėkite lupenas ir virkite mišinį ant silpnos ugnies 15 minučių.

Po to atvėsinkite užpilą ir perkoškite per marlę. Atlikta! Sunku rasti ką nors paprastesnio ir tuo pačiu metu veiksmingesnio. Laistykite savo žaliuosius draugus gautu skysčiu  kas 15 dienų . Rekomenduojame trąšas ruošti nedidelėmis partijomis, nes šaldytuve jas galima laikyti tik dvi savaites.

Taip pat skaitykite:  Jūsų patalynė vėl taps sniego baltumo: papasakosime, kaip kuo greičiau pašalinti geltonumą ir dėmes

Trąšos miltelių pavidalu

Šiam metodui reikalingos iš anksto išdžiovintos žievelės. Norėdami išdžiovinti žaliavą, turėtumėte laikytis kelių taisyklių. Pirma, kruopščiai nuplaukite žieveles šaltu vandeniu. Antra, gerai išspauskite mišinį ir palaukite,  kol išgaruos kuo daugiau drėgmės .

Tada  žieveles išdžiovinkite ore arba orkaitėje . Jei naudojate orkaitę, plonu sluoksniu paskleiskite žieveles ant popieriaus arba audinio. Padėkite jas ant balkono arba lango. Atminkite, kad nerekomenduojama laikyti tiesioginiuose saulės spinduliuose. Džiovinimas orkaitėje trunka 3–4 valandas 100 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Natūralus džiovinimas trunka 10–12 dienų.

Sudėkite nuimtas žieveles į medžiaginį maišelį, kad jos galėtų „kvėpuoti“, ir laikykite sandėliuke. Džiovindamos ore, žieveles geriausia laikyti vėsioje vietoje. Trąšoms pasigaminti žieveles  
sumalkite į miltelius  trintuvu arba kavamale. Gautą mišinį galima pabarstyti po augalų šaknimis kartą per keturias savaites. Šias trąšas reikia laikyti sausuose maišeliuose. Tačiau miltelių galiojimo laikas nėra labai ilgas.

52

Patiko? Pasidalink! Ačiū.