Vištienos kotletai grietinėlės padaže yra labai kvapnus, minkštas ir sultingas užkandis, kurį tikrai galėsite mėgautis. Paruoškite bet kokį šoninį patiekalą tokiems kotletams ir gausite patrauklią ir nuoširdžią vakarienę ar pietus.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- malta vištiena, 900 g;
- svogūnai ir kiaušinis 1 vnt.;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- kepalas, 4 vnt.;
- grietinė arba majonezas, 3 šaukštai;
- grietinėlė yra riebi arba grietinė, 200 ml.
Paruošimo procesas
Vonia pilama vandeniu ir paliekama minkštinti, tada išspausti ir pridėti prie maltos mėsos.
Svogūnai trys ant trintuvo arba susmulkinti maišytuvu, galite labai smulkiai supjaustyti peiliu.
Sumaišykite maltą mėsą su svogūnais, kepalu, druska ir pipirais, įpilkite kiaušinių, prieskonių pagal skonį.
Patarimas: nepamirškite apie šviežius krapus ir kalendrą, kurie sukuria atpažįstamą bendrį skonį ir aromatą.
Įdiekite grietinę arba majonezą, gerai išmaišykite iki homogeniškumo. Masė nėra labai stora, bet ji turėtų būti.
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir šaukštą – masę.
Kepti iš abiejų pusių.

Po to, kai visi kotletai yra paruošti, įdėkite juos į keptuvę ir supilkite grietinę arba grietinę, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių.

Tokiems kvapniems ir sultingiems kotletams su virtais ryžiais ar bulvių koše, aš vis dar patiekiu salotas iš šviežių daržovių ar marinuotų daržovių.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

