Paprastas labai skanaus pyrago receptas su mėsos ir žaliųjų svogūnų įdaru, šviežiais žalumynais.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- kiaušiniai, 3 vnt.;
- grietinė, 150 g;
- miltai, 140 g;
- sūris, 70 g;
- vištienos filė, 200 g;
- kepimo milteliai, 1 maišelis;
- žalumynai, žalieji svogūnai;
- Druska, pipirai.
Paruošimo procesas
Mėsa virinama sūdytame vandenyje su prieskoniais. Mes sudarome ir supjaustome mažais gabalėliais.
Kiaušinius plakame druska ir pipirais.
Kiaušinių masėje supilkite sijotus miltus ir kepimo miltelius, sumaišykite iki homogeniškumo.
Įpilkite mėsos gabalėlių, kapotų svogūnų ir žalumynų. – Juokiasi.
Kepimo forma yra padengta pergamentu ir išdėstyta mase, mes organizuojame.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių, pažvelkite į orkaitę.
Įtrinkite sūrį ant trintuvės ir pabarstykite pyragą, kepame dar 5-10 minučių.

Pyragas yra minkštas, kvapnus, apetitas. Labai skanus tiek karštoje, tiek šaltoje formoje.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

