Šokoladiniai pyragaičiai visada buvo populiarūs tarp suaugusiųjų ir vaikų. Kaip rodo statistika, didelė dalis pirkėjų renkasi desertus su šokoladu nei bet kuris kitas.
Šokoladas kartu su impregnuotais pyragais sukuria puikią skonių ir tekstūrų harmoniją. Tai visada saldus ir kvapnus desertas arbatai.
Galite pats pasigaminti šokoladinį desertą. Tam nereikia specialių konditerijos amato įgūdžių.
Sausainiai dažnai pridedami prie naminio deserto. Jis bus skanesnis, jei pasirinksite sausainius „Pelėsių pienas“ arba su kakava.
Taip pat desertui reikia gero šokolado su dideliu kakavos kiekiu. Paprastai šokolade turėtų būti ne mažiau kaip 60% kakavos.
Nebūtina pasirinkti tamsaus šokolado desertui. Pienas desertui suteiks subtilesnį skonį.
Padarykite lengvą šokolado desertą arbatai
Sudedamosios dalys :
- pienas – 500 ml;
- cukraus – 60 g;
- kukurūzų krakmolas – 40 g;
- kakava – 40 g;
- tamsus šokoladas – 3 vienetai;
- žemės riešutai – 30 g;
- Slapukai – 4 vnt.
Šokoladinio deserto paruošimas:
Puode su pienu pilame cukrų ir kukurūzų krakmolą, sijojame kakavą. Sumaišykite komponentus ir užvirkite vidurinę ugnį.
Mes įdedame karštą šokolado gabalėlį ir laukiame, kol jie ištirps masėje. Atskirame dubenyje pilame žemės riešutus ir susmulkintus sausainius.
Mes nuolat sutirštiname šokolado masę. Mes sujungiame šokolado masę su susmulkintais sausainiais ir riešutais, sumaišykite.
Įdėkite mišinį į formą, uždenkite sausainių sluoksniu.

Šaldytuvą valome 2-3 valandas.
Po stabilizavimo mes paimame desertą iš formos ir pabarstome kakavą.

Pasirodo, paprastas desertas be kepimo, iš sausainių.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

