Šokoladas pirmą kartą pasirodė Centrinėje ir Pietų Amerikoje. Tai nenuostabu, nes šiuose regionuose auga kakavos medžiai.
Senovės žmonės, tokie kaip majai ir actekai, naudojo kakavos medžių vaisius, kad sukurtų gėrimus. Jie sumalė ir užšaldė pupeles, sumaišė jas su vandeniu ir karčiaisiais pipirais.
Vėliau europiečiai sužinojo apie kakavos pupeles ir pradėjo eksperimentuoti. Iš pradžių buvo kava, o tada kartūs šokoladai. Konditeriai pagal bandymus ir klaidas pradėjo gauti saldaus šokolado formules.
Dabar iš šio konditerijos produkto galite sukurti daug įdomių pyragų ir pyragų. Mes kalbėsime apie tai, kaip padaryti saldų namų pyragą.
Šokoladinio pyrago testo sudedamosios dalys:
- kiaušiniai – 4 vnt.;
- cukrus – 160 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- kepimo milteliai – 14 g;
- pienas – 200 ml;
- Kakavos milteliai – 45 g;
- Miltai – 150 g.
Sudedamosios dalys įdarui:
- baltasis šokoladas – 600 g;
- pieno milteliai – 90 g;
- grietinėlė 17% – 400 ml;
- Sviestas – 25 g.
Šokoladinio pyrago paruošimas:
Maišytuvo dubenyje supilame cukrų, pilame augalinį aliejų ir šiltą pieną, sudaužome kiaušinius. Sudedamąsias dalis išplakite minutę iki homogeniškumo.
Miltus persijojome į atskirą dubenį su kepimo milteliais ir kakavos milteliais. Miltų mišinyje supilkite pieno masę, maišykite su corolla.
Sutepkite kepimo formos šonus ir dugną (22x10x10 cm) su sviestu. Dugnas yra padengtas pergamentu, supilkite į tešlos formą.

Kepkite sausainius pyragui, kad orkaitėje būtų 40 minučių 180 laipsnių kampu.
Nors kepimo sausainiai turi būti derinami į maišyklės trupinių baltojo šokolado ir karšto grietinėlės dubenį. Į sumaišytus komponentus įpilkite sviesto ir pieno miltelių.
Mes išimame sausainį iš formos, nupjauname viršų. Mes nardome sausainius dviem kryžiaus žygiams.

Mes uždengiame švarią formą celofanu, perkeliame vieną iš trupinių į apačią. Ant torto supilti baltojo šokolado įdarą, uždenkite antru pyragu.

Mes užsandariname pyragą celofanu, siunčiame į šaldiklį mažiausiai 4 valandas.

Ištaisę pyragą, mes gauname desertą su dideliu saldaus įdaro sluoksniu. Prieš patiekiant galite pabarstyti pyragą su miltelių pavidalo arba sausu pienu.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

