Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neįmanoma sustoti ties vienu kąsniu. Skanus, purus bulvių paplotėlis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Negalėsite nustoti valgyti bent vieno šio paplotėlio gabalėlio! Šiuos purius, minkštus, sūrio skonio bulvių paplotėlius labai lengva iškepti įprastoje keptuvėje.

Ingredientai paplotėliams:

  • 140 g miltų (7 lygūs šaukštai);
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos;
  • 90 ml pieno (4,5 valg. šaukšto);
  • 10 g sviesto (1 valgomasis šaukštas);
  • 2 vidutinės bulvės;
  • 30 g majonezo (2 šaukštai);
  • 200–300 g kietojo sūrio (pvz., čederio).

Iš miltų, druskos, pieno ir suminkštinto sviesto užminkykite minkštą tešlą. Uždenkite ir laikykite šaldytuve, kol ruošite įdarą.

Bulves išvirkite, sutrinkite, įpilkite majonezo ir išmaišykite.

Tešlą iškočiokite į sluoksnį, pabarstykite puse tarkuoto sūrio, ant viršaus sudėkite bulves ir pabarstykite likusiu sūriu.

Suspauskite tešlos kraštus viršuje per vidurį ir kočėlu iškočiokite, kad tilptų į kepimo formą. Įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Patiekite karštą, kol sūris dar elastingas. Išbandykite šį gardų paplotėlį – jis toks paprastas, bet kartu ir toks skanus!

24

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Taip pat skaitykite:  Moliūgą paverčiame troškiniu puodu ir verdame jį viduje. Tai stebuklinga.