Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nė vienos atostogos be šio pyrago. Skanus pyragaičiai su mėsos įdaru

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai yra žinomi mūsų žmonėms kaip maistas, persmelktas komforto ir šilumos. Paprastai pyragai yra paruošti močiutėms kaimuose, kai jie susitinka su vaikais ir anūkais. Tai nesudėtinga, bet saldi tradicija buvo sukurta seniai 1960 metais. Iki to laiko pyragai buvo ne tik skanėstas, bet ir pilni pietūs ar vakarienė.

Pokario laikotarpiu jie paruošė kepinius iš daržovių, nes buvo mažai mėsos ir žuvies. Dar anksčiau, karališkuoju laiku, pyragai buvo kepami dideliais kiekiais visai šeimai.

Siūlome paruošti didelį mėsos pyragą atostogoms.

Sudedamosios dalys mėsos pyragui:

  • miltai – 450 g;
  • sviestas – 100 g;
  • kepimo milteliai – g. l.;
  • druska – 1,5 a.š.;
  • grietinė – 200 g;
  • kefyras – 3 šaukštai. l.;
  • bulvės – 2 vnt.;
  • svogūnai – 2 vnt.;
  • maltos – 200 g;
  • druska – žiupsnelis;
  • juodieji malti pipirai – 1⁄2 šaukštelio;
  • vanduo – 4 šaukštai. l.;
  • ghee aliejus – st. l.

Mėsos pyrago paruošimas:

Konteineriuose su miltais mes išdėliojame sviestą, minkome produktus rankomis iki trupinių būklės. Į grietinėlės trupinius sudėti kepimo miltelius ir druską, išmaišyti.

Į grietinėlės trupinius supilti kreminį tinklelį ir kefyrą, sumaišyti elastingesnę ir lipnesnę tešlą. Bandymo komkilas įvyniojamas į cellofan ir paliekamas padidinti dydį.

Supjaustykite nedideliu kubeliu nuluptų bulvių ir svogūnų, sudėkite į smulkintą mėsą. Mėsos masėje supilkite druską, ghee ir juoduosius maltus pipirus, supilkite vandenį ir gerai sumaišykite.

Tešla yra padalinta į dvi lygias dalis, viena iš jų sustoja į stačiakampį sluoksnį, kurio storis 1,5 cm. Įdėkite sluoksnį į kepimo formą, suteptą sviestu.

Svarbu paskirstyti sluoksnį išilgai formos apačios ir sienų. Tešloje mes perduodame užpildą, paskirstytą virš paviršiaus.

Antrasis sluoksnis sukasi pagal plotą, lygų dugnui, ir uždėkite ant įdaro, supjaustykite kraštus.

Taip pat skaitykite:  Makaronai su krevetėmis, citrininiu pesto ir traškia duonos trupinių plutele

Iš genėjimo mes gaminame plonas ir ilgas dešreles, iš jų sukuriame kiaulių banką.

Puošiame pyrago kraštus minia, sutepame viršų trynio, acto ir pieno mišiniu. Paviršiuje mes gaminame raštą šakute, pabarstykite sezamu.

Kepkite pyragą 180 laipsnių kampu orkaitėje 50 minučių.

Pasirodo, gražus skaistalų pyragas su mėsos įdaru. Šis kvapnus patiekalas bus pagrindinis šventinio stalo patiekalas.

13

Patiko? Pasidalink! Ačiū.