Atėjus 2026-iesiems, į mūsų gyvenimus įsiveržs Raudonojo Ugninio Žirgo energija – greita, laisvę mylinti ir rafinuota. Kad Naujųjų metų šventė derėtų su jo ugnine dvasia, pagalvokite ne tik apie namų dekoracijas, bet ir apie specialų meniu, kuris pritrauks sėkmę, gerovę ir džiaugsmą visus ateinančius metus.
Koks turėtų būti Naujųjų metų stalas 2026-aisiais?
Ateinančių metų globėjas yra Arklys, o tai reiškia, kad šventinį stalą turėtų nukrauti gausybė žalumynų, daržovių, vaisių ir patiekalų, pagamintų iš natūralių, šviežių ingredientų. Šis gyvūnas vertina natūralumą, ryškumą ir lengvumą, praneša portalas.
Pagrindiniai Naujųjų metų meniu principai:
- Venkite per sunkaus, riebaus ar aštraus maisto – arklys nemėgsta čili ir riebių padažų;
- pirmenybę teikite keptiems, troškintiems ir šviežiems patiekalams;
- Dėmesys morkoms, obuoliams ir žalumynams – šie maisto produktai laikomi mėgstamiausių metų skanėstų simboliu;
- Nepatiekite arklienos patiekalų, kad neįžeistumėte metų globėjos.
Gėrimams geriau rinktis lengvą vyną, šampaną ar nealkoholinius kokteilius – Arklys nepritaria stipriam alkoholiui.
Šventės spalvų paletė : raudona, bordo, oranžinė ir auksinė. Tai saulės, liepsnos ir galios atspalviai. Tegul jie atsispindi ne tik dekore, bet ir pačiuose patiekaluose – įdėkite morkų, burokėlių, apelsinų, granatų ir vyšnių.
Naujųjų metų 2026 meniu: šventinio stalo receptai
Morkų suktinukas su sūriu

Užkandis, kuris atneš sėkmę ir lengvumą
Sudedamosios dalys:
- morkos – 630 g
- sviestas – 60 g
- kreminis sūris – 260 g
- kiaušiniai – 4 vnt.
- saulėgrąžų aliejus – 45 ml
- petražolės ir krapai – po ryšulėlį kiekvieno
- džiovintų česnakų – 4 g
- druska ir pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Morkas sutarkuokite ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Kiaušinių baltymus ir trynius išplakite atskirai. Morkas sumaišykite su tryniais, tada atsargiai įmaišykite į kiaušinių baltymus. Sudėkite ant kepimo popieriaus, išlyginkite paviršių ir kepkite 180 °C temperatūroje 25 minutes.
Įdarui sumaišykite tarkuotą sūrį, žoleles ir česnaką. Užtepkite ant pagrindo, susukite ir atšaldykite. Supjaustykite porcijomis – tai lengvas ir įspūdingas užkandis.
Sūrio rutuliukai su sezamo sėklomis
Gardus užkandis, kuris patiks visiems
Sudedamosios dalys:
- fetos sūris – 110 g
- kietasis sūris – 110 g
- majonezas – 60 g
- alyvuogės be kauliukų – 12 vnt.
- sezamo sėklos – 60 g
- česnakas – 3 skiltelės
- krapai – ryšulėlis
Kaip gaminti:
Sutarkuokite sūrį, suberkite česnaką ir žoleles. Pagardinkite majonezu. Suformuokite iš mišinio rutuliukus, įdėkite alyvuogę ir apvoliokite sezamo sėklose. Patiekite ant salotų lapų.
Kriaušių ir burokėlių salotos
Ryškios salotos su šventine nuotaika

Sudedamosios dalys:
- burokėliai – 2 vnt.
- kriaušė – 1 vnt.
- ožkos sūris – 110 g
- graikiniai riešutai – 60 g
- medus – 16 g
- salotų lapai – 160 g
Padažas: alyvuogių aliejus, balzaminis actas, medus ir apelsinų sultys (po 1 valgomąjį šaukštą kiekvieno).
Paruošimas:
Burokėlius ir kriaušę iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir susmulkinkite. Susmulkinkite riešutus ir supjaustykite sūrį kubeliais. Sumaišykite ingredientus ir apšlakstykite aromatingu padažu.
Jautienos ir ananasų salotos
Patiekalas tiems, kurie nėra pasirengę atsisakyti mėsos
Švelni jautiena ir ananasai yra neįprastas derinys, simbolizuojantis jėgą ir džiaugsmą.
Sudedamosios dalys:
- jautienos nugarinė – 320 g
- grybai – 110 g
- feta – 110 g
- ananasai – 220 g
- salotos – 200 g
- aliejus ir actas – pagal skonį
Paruošimas:
Jautieną apkepkite su rozmarinais, pakepinkite pievagrybius ir susmulkinkite ananasą. Viską sumaišykite su salotų lapais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei balzaminiu actu.
Avokadų ir Kamambero salotos
Patiekalas, kurį pamils net Ugninis arklys
Sudedamosios dalys:
- avokadas – 2 vnt.
- Kamamberas – 160 g
- vyšniniai pomidorai – 220 g
- ridikėliai – 110 g
- alyvuogės – 60 g
- artišokai, rukola, prancūziškos garstyčios, baltojo vyno actas ir alyvuogių aliejus.
Paruošimas:
Žalumynus sudėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite daržovių ir sūrio. Padažui sumaišykite garstyčias, aliejų ir actą, tada suberkite peletrūną. Prieš patiekdami apšlakstykite salotas.
Kepta antis su apelsinais

Naujųjų metų stalo karalienė
Sudedamosios dalys:
- antis – 1 skerdena
- apelsinai – 3 vnt.
- medus – 30 g
- sojų padažas – 30 ml
- česnako, rozmarino, kmynų, druskos ir pipirų.
Paruošimas:
Sumaišykite sojų padažą su medumi, česnaku ir prieskoniais. Antį ir įdarą aptepkite apelsinais. Kepkite 180 °C temperatūroje 1,5 valandos, kol gražiai apskrus.
Desertai ir gėrimai saldžiam pasisekimui
Šokoladinis pyragas su uogomis
Lengvas, aromatingas, su prabangos prieskoniu – kaip tik tinka Ugninio Arklio nuotaikai.
Vyšnių pyragas su prieskoniais
Raudonas įdaras simbolizuoja energiją ir turtus.
Sluoksniuotos tešlos pasagos su obuoliu

Teminis desertas, kuris tikrai atneš jums sėkmę naujaisiais metais!
Morkų pyragas su slyvomis
Minkštas, sultingas, su lengvu medaus ir riešutų aromatu – jaukumo ir šilumos simbolis.
Karštas apelsinų punšas
Nealkoholinis gėrimas, kuris suteiks šilumos ir šventinės nuotaikos
Apelsinų sultys, cinamonas ir juodoji arbata sukuria subtilų, aromatingą puokštę – tobulą valgio pabaigą.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

