Aromatiniai pyragaičiai yra raktas į bet kurios kepyklos sėkmę. Ne daug kepyklų gali pasigirti puikiais receptais bandelėms ir pyragams. Kaip rodo praktika, norint pagaminti unikalius sodrus pyragaičius, ilgą laiką turite dirbti su maisto ruošimo algoritmais.
Šis patarimas tinka ne tik pyragų ir bandelių paruošimui. Be šių rūšių miltų produktų, taip pat yra tortilijų.
Jie daugiausia svarbūs Centrinėje Azijoje. Armėnijoje, Gruzijoje ir Uzbekistane ruošiamos skaniausios tortilijos. Mes stengsimės priartėti prie Centrinės Azijos virėjų įgūdžių lygio.
Ingredientai už pyragą:
- Vanduo – 25 ml;
- Pienas – 250 ml;
- Druska – t.l.;
- Miltai – 800 g;
- Kepimo milteliai yra t.l.;
- Mėsa – 400 g;
- Svogūnai – 3 vnt.;
- Sviestas – 150 g.
Paruošimo pyragai:
Šiltame vandenyje supilkite pieną, supilkite druską ir kepimo miltelius, sumaišykite. Mes sijojame pieno mišinį iš miltų, pirmiausia sumaišykite tešlą su pečių ašmenimis, o tada rankomis.
Susiformavęs kolobokas paliekamas po celofanu ir rankšluosčių šiluma valandą. Šiuo metu būtina supjaustyti plonomis svogūnų plunksnomis, sumaišyti su smulkiai pjaustyta mėsa, druska pagal skonį.
Tešla yra padalinta į 4 identiškas dalis, kiekviena atskirai suvyniota į didelį apvalų ploną sluoksnį. Du sluoksniai sutepami lydytu sviestu, dalį įdaro paskleiskite iš mėsos ir svogūnų.

Uždenkite sluoksnius įdaru kitais sluoksniais, sutepkite paviršių sviesto likučiais.

Abu sluoksniai su įdaru turėtų būti suvynioti į ritinius, kurie tada turi sulankstyti sraiges.

Šios sraigės yra išdėstytos ant kepimo skardos, padengtos pergamentu ir suvyniotos į storą pyragą.
Gautos tortilijos turi būti suteptos kiaušiniu.

Kepkite pyragus 170 laipsnių kampu orkaitėje iki auksinės plutos.

Pasirodo, širdingos ir kvapnios tortilijos su mėsos įdaru. Tai yra geras pakaitalas įprastiems pyragams.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

