Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kreminė brokolių sriuba su sūriu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • 1 didelis brokolis (arba 4 puodeliai žiedynų)
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
  • 3 vidutinio dydžio bulvės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
  • 1 litro daržovių sultinio (arba vištienos sultinio)
  • 200 ml grietinėlės (galite naudoti ir augalinę alternatyvą)
  • 150 g tarkuoto Cheddar sūrio (arba pagal pasirinkimą)
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (nebūtina)
  • Šiek tiek šviežių petražolių ar krapų papuošimui (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Paruoškite daržoves:
    • Brokolį supjaustykite žiedynais.
    • Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
    • Svogūną ir česnaką smulkiai pjaustykite.
  2. Kepkite daržoves:
    • Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų.
    • Sudėkite svogūną ir česnaką, kepkite 2-3 minutes, kol jie taps minkšti ir pradės skleisti kvapą.
    • Į keptuvę pridėkite bulves ir brokolį, kepkite dar 3-4 minutes.
  3. Virimo etapas:
    • Į puodą supilkite daržovių sultinį ir užvirkite.
    • Sumažinkite kaitrą ir virkite apie 15-20 minučių, kol bulvės ir brokoliai taps minkšti.
  4. Kremavimas:
    • Naudodami trintuvą, sutrinkite sriubą iki norimos konsistencijos – galite palikti šiek tiek gabalėlių, jei norite su tekstūra, arba sutrinti iki visiško vientisumo.
  5. Sūrio ir grietinėlės įdėjimas:
    • Grąžinkite sriubą į puodą, įpilkite grietinėlės ir įmaišykite tarkuotą sūrį.
    • Maišykite, kol sūris visiškai ištirps ir sriuba taps kreminė.
  6. Pabaiga:
    • Pagardinkite druska, pipirais ir džiovintu raudonėliu (jei naudojate).
    • Patiekite sriubą su šviežiomis žolelėmis pagal skonį.

Patiekimas:

Galite patiekti su skrudinta duona arba skrebučiais, pagardintais česnaku, kad sriuba būtų dar skanesnė!

Šis receptas yra ne tik skanus, bet ir maistingas – puikus pasirinkimas šaltuoju metų laikotarpiu. Tai šilta, sotu ir lengvai virinama sriuba, kuri tikrai pamalonins jūsų skonio receptorius.

51

Patiko? Pasidalink! Ačiū.