Pyragai jau seniai pasirodė kulinarinėje istorijoje. Šis pyragaičių tipas buvo maitinamas senovės Graikijoje ir Romoje. Tačiau ne visi šiuolaikinio pyrago komponentai buvo naudojami. Tiksliau, tešla nebuvo valgoma.
Bandymo centre graikai ir romėnai turėjo suvalgytą įdarą. Likusi torto dalis buvo išmesta. Paprastai prastas maistas valgė testą.
Iš bandymo buvo sukurtos rankenos, kurioms buvo lengviau nešiotis maistą. „Atneškite rašiklį“ senovėje reiškė, kad nuskurs.
Mes jums pasakysime, kaip padaryti skanius pyragus su varške.
Varškės pyragų testų ingredientai:
- šiltas pienas – 200 ml;
- mieliai – 1 a.š.;
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas l.;
- kiaušinis – vnt.;
- Ištirpintas sviestas – 40 g;
- miltai – 390 g;
- druska – 1⁄2 a.š.
Sudedamosios dalys įdarui:
- varškė – 150 g;
- sūris – 130 g;
- petražolės – 20 g;
- Kiaušinių voverė.
Varškės pyragų paruošimas:
Dubenyje sumaišykite šiltą pieną su mielėmis ir cukrumi, kiaušiniu ir ištirpintu sviestu. Mielių mišinyje supilame miltus ir druską, pirmiausia sumaišome tešlą su corolla, tada rankomis.
Tešlą reikia sumaišyti su rankomis 2-3 minutes, tada nuimkite gilioje talpykloje, uždenkite rankšluosčiu ir įdėkite šilumą. Nors tešla padidėja, reikia paruošti užpildą.
Norėdami užpildyti, turite išjuokti smulkias petražoles, patrinkite sūrį ant mažų trinkelės kandžių. SEP ir sūris yra sumaišyti su varškės ir kiaušinių baltymais.
Tešla turi būti padalinta į tris lygias dalis. Iš kiekvienos dalies mes suformuojame koloboką, kurį mes suvyniojame į ploną sluoksnį.
Mes darome pjūvius bandymo sluoksnyje priešais vienas kitą. 6 pjūviai turi būti suformuoti, tešla sutepta išlydytu aliejumi.
Išsilavinusios bandymo dalys yra sulenktos centre, sukurkite tešlą.
Panaši procedūra turėtų būti atliekama kartu su antruoju sluoksniu. Tačiau antrojo sluoksnio centre būtina įdėti pirmąjį sluoksnį ir sulenkti kraštus ant jo.

Kaip ir pirmasis ir antrasis sluoksniai turi būti suformuoti trečias, įdėti į bendrą vienkartinį testą. Išimkite tešlą po rankšluosčiu 10 minučių, tada susukite į sluoksnį su matymo storiu.
Sluoksnis sustoja į ritinį, tada padalinamas į 12 identiškų dalių. Kiekvienas ritininis ritinys mažame pyrage, kur mes įdėjome įdarą, mes sumalame kraštus.

Virti pyragai su siūle žemyn yra išdėstyti ant ryšulio, sutepti augaliniu aliejumi. Pyragus uždenkite vystyklais nuo trynio ir pieno.

Pyragus reikia iškepti 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.

Prieš kepdami patariame pabarstyti sezamu arba pompa kepimui. Taigi pyragai bus ne tik skanūs ir kvapnūs, bet ir gražūs.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

