Keksiukai tapo populiarūs, kai 16 amžiuje buvo aktyviai gaminamas cukrus. Desertas buvo plačiai paplitęs dėl savo pigumo ir saldaus skonio. Kepimas gali būti valgomas tiek pusryčiams, tiek atostogų metu.
Dabar galite rasti daug skirtingų užpildų variantų, dėka skirtingų tautų eksperimentų. Pavyzdžiui, žmonės iš Bahamų pagamino vaisių įdarą, kuris buvo brandintas 2 mėnesius romio.
Keksiukas, kurį norime pasiūlyti, yra paruoštas ant kefyro naudojant manų kruopas. Tai vadinama „3 puodeliai“. Receptas prisimenamas lengvai ir paprastai, tačiau geriau jį išlaikyti, kad neprarastumėte.
- Miltai – 4 šaukštai. l;
- pakabukas – g.;
- kefyras – g.;
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- cukrus – g.
- vanilinas – pakuotė;
- aguonos – 3-4 šaukštai;
- citrinų sultys – t.l.;
- soda – t.l.;
- druska – 1/3 šaukštelio;
- augalinis aliejus – 50 ml.
Paruošimo įranga:
Giliame dubenyje sujungiame kefyrus ir manų kruopų grūdus. Mes paliekame ruošinį tam tikram laikui, kad manų kruopos galėtų išsipūsti. Užteks 20-30 minučių.
Kitame konteineryje sudaužome du vištienos kiaušinius. WeMPm cukrus. Norėdami plakti, mes naudojame maišytuvą. Mes pasiekiame sodrią būseną ir sujungiame ruošinį su patinusia manų kruopomis.
Supilkite su miltų ingredientais, taip pat druska. Įpilkite tris šaukštus aguonų ir sumaišykite ingredientus su šaukštu.
Įpilkite vieną arbatinį šaukštelį druskos ir žiupsnelį citrinos rūgšties arba citrinos sulčių. Jis lieka sumaišyti ir pridėti augalinio aliejaus.
Kepimo forma yra sutepta aliejumi, tolygiai pilama paruoštu mišiniu.
Siųskite į orkaitę, pašildytą iki 180 laipsnių, 30 minučių.

Norėdami patikrinti patiekalą, kad pasiruoštume, mes jį perveriame su kreiviu.
Tai lengva ir lengva, ir mes tiesiog turime keksiuką.


Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

