Senais laikais balandžių mėsa buvo virta Savojos kopūstuose. Yra nuomonė, kad šis patiekalas tapo šiuolaikinių kopūstų pirmtaku.
Laikui bėgant, šis patiekalas prarado daugiau nei pusę ingredientų, ruošiant pradėjo naudoti maltą mėsą.
Padaryti taksi nėra taip sunku, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Mes patariame atsižvelgti į mūsų kopūstų receptą.
Sudedamosios dalys kopūstams:
- Pekino kopūstai – 1 gabalas;
- Svogūnai – 2 vnt.;
- Morkos – 2 vnt.;
- Sojų padažas – 2 šaukštai. l.;
- Vištienos filė – 1 gabalas;
- Kiaušinis – 3 vienetai;
- Druska, pipirai, česnakai, paprika – pagal skonį.
Kopūstų vamzdelių paruošimas:
Supjaustykite svogūną su vidutiniais kubeliais, morkos patrinkite ant didelės trintuvės. Keptuvėje, suteptoje augaliniu aliejumi, pirmiausia išdėliojame svogūnus. Po to, kai svogūnai šiek tiek skrudinami, įpilkite morkų. Mes ir toliau kepame daržoves vidutiniškai 2-3 minutes.
Iš Pekino kopūstų, nukirpkite baltą traškią dalį. Supjaustykite kopūstus į mažus kubelius ir įpilkite į svogūną su morkomis.
Kepame daržoves ant vidutinės ugnies iki kopūstų minkštumo. Sudėkite per presą česnaką, druską ir sojos padažą.

Kopūstų lapai pilami karštu vandeniu ir paliekami, kol jie taps plastikiniais.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite gana dideliu šiaudeliu, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir paprika. Kepkite vištienos šiaudelį iš abiejų pusių į skaistalų plutą apie 2-3 minutes.

Ant kopūstų lapų mes išdėliojame keptas daržoves, o ant viršaus įdedame vištienos šiaudelius. Suvyniokite kopūstų lapų ingredientus.

Dubenyje sudaužome vištienos kiaušinius ir sudedame tris žiupsnelius druskos, suplakite šakute. Kiekvienas ritinys yra panardintas į kiaušinį ir įdėkite jį į keptuvę su šildomu augaliniu aliejumi.

Skrudinkite iš abiejų pusių į auksinę gautų ritinių plutą.


Tokius ritinius galima patiekti atskirai ir papildyti šalutiniu indu.
Jei norite, verta eksperimentuoti su užpildu, pavyzdžiui, pridėti ilgas dešreles, o ne krūtinę.


Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

