Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

IŠSAMUS IR SKANUS PUSRYČIŲ SU AVOKADAIS IR KIAUŠINIAIS RECEPTAS

I. ĮŽANGA

Pusryčiai su avokadu ir kiaušiniais jau tapo madinga, bet tuo pačiu ir išmintinga mitybos tendencija. Jie aprūpina organizmą vertingais riebalais, baltymais, skaidulomis, antioksidantais ir energija visai dienai. Tai ne tik greitas, bet ir universalus patiekalas, kurį galima derinti su įvairiais priedais, prieskoniais, duonomis, netgi vaisiais ar sėklomis.


II. PAGRINDINIAI INGREDIENTAI (2 PORCIJOMS)

  • 2 gerai sunokę avokadai;
  • 4 švieži kiaušiniai (geriausia – ekologiški);
  • 2 griežinėliai visagrudės arba ruginės duonos;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 citrinos (sultims);
  • Druska, juodieji pipirai;
  • Pasirinktinai: raudonieji pipirai, šviežias kalendras, svogūnų laiškai, šaukštelis sezamo ar moliūgo sėklų.

III. GAMINIMO BŮDAI IR VARIANTAI

A. Poširuoti kiaušiniai su avokado pasta

  1. Užvirinkite vandenį plačiame puode, įpilkite šaukštą acto.
  2. Kiaušinį įpilkite į nedidelį indelį, sukurkite sūkurią vandenyje ir atsargiai įpilkite kiaušinį.
  3. Virkite 2,5–3 min., kol baltymas taps baltas, bet trynys liks skystas.
  4. Avokadą sumaišykite su citrinos sultimis, druska, pipirais, sutrinkite šakute.
  5. Užtepkite avokadą ant paskrudintos duonos, viršuje uždėkite kiaušinį.

B. Kepti kiaušiniai su griežinėliais avokado

  1. Kepkite kiaušinius aliejuje arba be jo, pagal skonį (akimis, plaktus, minkštai);
  2. Supjaustykite avokadą griežinėliais;
  3. Uždekite ant paskrudintos duonos ir pridėkite kiaušinį.

C. Kiaušinių salotos su avokadu

  1. Virkite 4 kiaušinius ~8 min., kol bus kietai virti.
  2. Avokadą, kiaušinius, svogūnų laiškus, šiek tiek garstyčių ir jogurto sumaišykite.
  3. Patiekite ant traškios duonos ar salotų lapų.

IV. MITYBOS VERTĖ

  • Avokadas: sveikieji mononesotieji riebalai, vitaminas E, K, folio rūgštis;
  • Kiaušinis: baltymai, cholinas, vitaminai B12, D;
  • Duona: skaidulos, kompleksiniai angliavandeniai (jei pilno grūdų);
  • Citrina: vitaminas C, antioksidantai.

Toks derinys palaiko smegenų veiklą, virškinimą, imunitetą, ilgalaikį sotumą.


V. KŪRYBINIAI DERINIAI IR PAPILDOMI INGREDIENTAI

  • Su lašiša arba tunu (baltymų papildymas);
  • Su feta ar mocarela (papildomas skonis ir kreminė tekstūra);
  • Su keptais pomidorais, grybais, paprika;
  • Su humusu arba šaukšteliu pesto;
  • Su keptais avinžirniais arba pupelėmis.

VI. ESTETIKA IR PATEIKIMAS

  • Naudokite skirtingas tekstūras – traški duona, kreminis avokadas, skystas trynys;
  • Pagardinkite sėklomis, žolelėmis, daigais;
  • Dėkite ingredientus sluoksniais arba apskritimu ant lėkštės, kad atrodytų kaip menas.

VII. IŠVADOS

Avokado ir kiaušinių pusryčiai – tai tobulas balansas tarp paprastumo ir prabangos. Jie tinka darbo dienai ar savaitgalio brunch’ui, suteikia ilgalaikį sotumo jausmą, yra maistingi ir gali būti lengvai adaptuojami kiekvieno skoniui. Tai moderni klasika, kuri niekada nenuvilia.

17

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *