XVIII–XIX a. salotos buvo tiekiamos daugelyje gastronominių kultūrų. Faktas yra tai, kad šis laikas laikomas Prancūzijos populiarinimo raktu. Daugelis antrojo ešelono valstijų bandė pakartoti Prancūzijos bajorus ir karališkuosius rūmus.
Todėl drabužiai, maistas ir kitos gyvenimo savybės priėmė progresyvią visuomenę. Karaliai ir dvariškiai neaplenkė vienos iš pagrindinių kulinarinių naujovių – salotų. Netrukus šis patiekalas buvo paruoštas visur.
Pirmosios salotos nebuvo originalios, o tiksliau nukopijuotos prancūzų. Tik XX amžiuje salotos pradėjo keistis, prisitaikyti prie paprastų žmonių.
Mes kalbėsime apie skanias salotas su grybais ir jautiena.
Salotų ingredientai su grybais ir jautiena:
- 1 vnt.;
- grybai (kalnakasiai) – 200 g;
- mėsa (jautiena) – 300 g;
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- pomidorai – 1 vnt;
- druska – žiupsnelis;
- majonezas – 2 šaukštai. l;
- česnakai – 2 gvazdikėliai.
Salotų paruošimas su jautiena:
Supjaustykite lemputę su mažu kubeliu, mažais grybų griežinėliais. Keptuvėje su karštu augaliniu aliejumi būtina kepti svogūnus ir grybus.
Skrudinant, grybai turi būti sūdyti, sumaišyti su svogūnais. Kol grybų masė yra paruošta, jums reikia supjaustyti smulkiai virtą jautieną.
Taip pat reikia supjaustyti virtus kiaušinius ir pomidorus su mažu kubeliu, sujungti į vieną konteinerį su jautiena ir keptais grybais bei svogūnais.
Mes užpildome salotas garstyčiomis ir majonezu, einame per česnako preso skilteles.


Po to, kai visi komponentai yra sumaišyti tarpusavyje, salotos gali būti patiekiamos prie stalo. Be to, galite dažyti petražoles, žaliuosius svogūnus ir krapus, kad gautumėte turtingesnį skonį.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

