Nuoširdus maltos mėsos, ryžių ir Pekino kopūstų patiekalas. Viskas yra paruošta paprastai ir lengvai, tai pasirodo nuoširdi vakarienė ar pietūs.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- ryžiai, 0,5 puodelio;
- vanduo, 1 stiklinė;
- druska ir pipirai;
- Pekino kopūstai, pusė;
- verdantis vanduo, 2 stiklinės;
- malta mėsa, 500 g;
- svogūnai ir česnakai 1 vnt.;
- kiaušinis, 1 vnt;
- druska, prieskonių pipirai;
- džiūvėsėliai, 3 šaukštai;
- svogūnai, 1 vnt. morkos;
- česnakai;
- grietinė, 200 g;
- vanduo, 500 g;
- Žalumos dykumas
Paruošimo procesas
Virkite ryžius ir atvėsinkite.
Dalis Pekino kopūstų yra susmulkinti ir užpilti verdančiu vandeniu 10 minučių, nusausinti ir išspausti.
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir sumaišomi su malta mėsa, sudedame susmulkintą česnaką, druską, pipirus, prieskonius.
Maltoje mėsoje pridedame kopūstų, ryžių, kiaušinių, prieskonių, žalumynų, mišinio.
Suformuokite kotletus ir sugriaukite džiūvėsėlius.
Įdėkite kotletus į formą, suteptą augaliniu aliejumi.
Kepti 20 minučių 190 laipsnių temperatūroje.
Morkos ir svogūnai susmulkinami, troškinami ant augalinio aliejaus 5 minutes, susmulkiname česnaką, išmaišome.
Grietinė sumaišoma su vandeniu, pilama į daržoves, maišoma, druska ir pipirais, įpilama prieskonių pagal skonį.
Padažą supilame ir kepame orkaitėje 30 minučių.

Patiekiant, aš pabarstau žalumynais, derinu su bulvių tyrėmis, skirtingomis salotomis. Kotletai yra pagaminti sultingi ir minkšti, labai skanūs, o padažas suteikia jiems kreminį skonį.


Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

