Mėsa yra vienas iš labiausiai paplitusių delikatesų pasaulyje. Šis produktas buvo vertinamas visą laiką. Senovėje žmonės rizikavo savo gyvybe, kad gautų mėsos savo šeimai ar genčiai.
Mėsos produktų kultas gimsta nuo primityvių žmonių laikų. Dabar gastronominė kultūra negali egzistuoti be kiaulienos, jautienos ir vištienos patiekalų. Kai kurie žmonės priešinasi tokio tipo maisto valgymui. Tačiau neįmanoma atleisti 60 proc. žmonijos iš mėsos.
Mes norime pasakyti, kaip skanu jis gali virti mėsą su padažu vakarienei.
Mėsos su padažu sudedamosios dalys:
- Mėsa – 2 kg;
- Druska – 1,5 a.š.;
- Salierai – 2 stiebai;
- Augalinis aliejus – 80 ml;
- Česnakai – 2 gvazdikėliai;
- Svogūnai – 2 vnt.;
- Morkos – vnt.;
- Saldūs pipirai – vnt.;
- Kalendra – h.l.;
- Vyno actas – st. l.;
- Vanduo – 400 ml;
- Cukrus – g. l.;
- Bulvės – 600 g;
- Laurel lapas – vnt.;
- Sviestas – 60 g.
Mėsos paruošimas su padažu:
Mėsa turi būti supjaustyta dideliais gabalėliais, pašalinti riebalus ir odą, įvairias atliekas. Mėsos pluošte reikia patrinti 1⁄2 a.š. druskos.
Salierai turi būti supjaustyti į mažus ketvirčius. Keptuvėje su karštu augaliniu aliejumi iškepkite didelį kapotą česnaką, o tada mėsos gabalus. Būtina kepti mėsą į auksinę plutą iš visų pusių.

Kol mėsa yra skrudinta, būtina supjaustyti vidutinio dydžio morkų gabalus ir nuluptus saldžiuosius pipirus. Svogūną supjaustykite ketvirtadaliu žiedų.
Mėsa pašalinama atskirame inde, ant to paties aliejaus, kurį mes kepame svogūnus į auksinį atspalvį. Į svogūną sudėti pipirus, morkas ir salierus, sumaišyti daržoves.
Daržovių masė sūrus pagal skonį, išbėrimo kalendra, užpilkite vyno actu ir vandeniu. Po kepimo į daržovių mišinį reikia įpilti cukraus, išmaišyti.
Mes įdedame mėsą į daržoves, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname 1,5 valandos.

Šiuo metu galite valyti ir virti, kol bulvės bus paruoštos druska ir lauro lapais.
Po užgesinimo reikia pašalinti mėsą iš keptuvės, susmulkinti daržoves į košės būseną. Tada vėl įdėkite mėsą į keptuvę ir pavalgykite su virtu padažu.

Bulvės perkeliamos į atskirą indą, sujungiamos su sviestu ir paverčiamos bulvių koše.
Mėsą rekomenduojama patiekti su padažu su bulvių koše.

Be to, po virimo verta pridėti lauro lapų ir čiobrelių į kamuolį.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

