Vienas iš paprastų torto receptų, kuris netgi gali padaryti naujoką virėją. Kaip impregnavimas ar grietinėlė, paimkite bet kokį uogienę, uogienę, paruoškite grietinėlę.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
kiaušiniai, 2 vnt;
cukrus, 6 šaukštai;
Sviestas suminkštintas, 100 g4
grietinė, 250 og;
pimping druska;
kepimo milteliai, 15 g;
miltai, 230 g;
uogienė, abrikosai arba džiovinti vaisiai.
Paruošimo procesas
Suminkštintas sviestas sumaišomas su druska ir cukrumi, patrinkite masę į homogeniškumą.
Įpurškite kiaušinius į masę ir viską pertraukite su corolla.
Įpilkite rachito arba grietinės, sumaišykite iki homogeniškumo.
Persijotus miltus supilti kepimo milteliais ir išmaišyti gana storą tešlą.
Kepimo forma yra padengta pergamentu ir išdėstyta tešla, mes sutvarkome.
Iš viršaus galite išdėstyti džiovintų vaisių gabalus arba prinokusių abrikosų griežinėlius, uogas.

Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 minutes.
Atvėsintas pyragas yra suteptas iš viršaus su abrikosų uogiene ar kitu uogiene.
Kad būtų dar geriau, iš viršaus ant uogienės galite iškloti grietinę iš plaktos tirštos grietinės ir cukraus miltelių arba užpilti ištirpintu šokoladu.

Tortas yra labai sodrus, šlapias, švelnus, netgi galite supjaustyti į du pyragus ir suformuoti pyragą su skirtingais sluoksniais.

Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

