Kuro kruopos yra viena iš populiariausių ir seniausių duonos rūšių pasaulyje. Pirmosios tortilijos pasirodė neolito.
Jų kilmė siejama su daugybe įdomių mitų ir legendų. Tačiau patikimiausią kilmės versiją pasiūlė archeologai. Jų nuomone, pirmasis pyragas atsitiktinai pasirodė, kai primityvūs žmonės numetė kviečių nuosėdą ugnyje.
Iki šiol pyragas yra lengvai paruošiamas ir universalus. Pabandykime gaminti pyragus namuose.
Ingredientai už pyragą:
- Kiaušinis – 1 gabalas;
- Kefyras – 200 ml;
- Pienas – 200 ml;
- Druska – 0,5 šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Sūris – 100 g;
- Žalieji svogūnai – 1 ryšulys;
- Miltai – 200 g;
- Maisto soda – 0,5 a.š. l.
Paruošimo tortas:
Dubenyje sudėti kiaušinį, pieną, kefyrą, sviestą ir druską. Visi ingredientai yra kruopščiai maišomi su corolla.
Sūrį įtrinkite ant didelės trintuvės ir smulkiai susmulkinkite žalią svogūną, nusiųskite komponentus į birą. Supilkite miltus ir soda į dubenį su kiaušinių mišiniu, sujunkite masę į homogeniškumą, atsikratykite gabalėlių.

Sutepame šildomą keptuvę augaliniu aliejumi, tešlą sudėkite nedideliu sluoksniu ant paviršiaus, visiškai uždengiame keptuves.
Mes kepame pyragą ant vidutinės ugnies po dangčiu iš dviejų pusių, atneškite į auksinę spalvą.

Baldai bus puikus priedas prie pagrindinio patiekalo. Tačiau tuo pačiu metu jie gali būti patiekiami kaip nepriklausomi patiekalai.


Skaistė Linčiūtė – esu straipsnių kūrėja ir žurnalistė, rašanti įvairiomis temomis nuo kultūros ir visuomenės iki gyvenimo būdo bei aktualijų. Mano darbai išsiskiria aiškia mintimi, kūrybišku požiūriu ir gebėjimu atskleisti įdomias istorijas per žmogiškąją patirtį.

